U martu u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena

Neznatan pad efektivne kamatne stope u Crnoj Gori

BankeNovacRegion

18.6.2024 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neznatan pad efektivne kamatne stope u Crnoj Gori Neznatan pad efektivne kamatne stope u Crnoj Gori
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna... Neznatan pad efektivne kamatne stope u Crnoj Gori

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

„Prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mesečnom nivou porasla 0,01 procentni poen na 6,16 odsto“, navodi se u Biltenu CBCG-a, prenosi Mina.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u martu je pala 0,07 procentna poena na 7,43 odsto, a nominalna 0,03 procentna boda na 6,71 odsto.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u martu je pala 0,22 procentna poena na 21,65 odsto, a nominalna 0,17 procentnih poena na 19,24 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite na mesečnom nivou su pale, efektivna 0,2 procentna poena na 20,26 odsto, a nominalna 0,11 procentnih bodova na 18,09 odsto.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u martu je porasla 0,02 procentna poena na 0,27 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u martu je iznosila 6,36 procentnih poena i bila je niža u odnosu na februar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.