Prevremena otplata biće izvršena 6. maja 2024. godine

NLB će prevremeno otplatiti subordinirane obveznice od 2019.

BankeNovacRegion

3.4.2024 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NLB će prevremeno otplatiti subordinirane obveznice od 2019. NLB će prevremeno otplatiti subordinirane obveznice od 2019.
Subordinirane obveznice, koje su emitovane 6. maja 2019. godine, a dospevaju 6. maja 2029. godine, NLB će isplatiti u ukupnom nominalnom iznosu od 45... NLB će prevremeno otplatiti subordinirane obveznice od 2019.

Subordinirane obveznice, koje su emitovane 6. maja 2019. godine, a dospevaju 6. maja 2029. godine, NLB će isplatiti u ukupnom nominalnom iznosu od 45 miliona evra pre dospeća.

Prevremena otplata glavnice i neplaćene kamate biće izvršena na petu godišnjicu emisije, 6. maja 2024. godine, saopštila je banka, prenosi Seebiz.

Obveznice će biti isplaćene prevremeno na osnovu dozvole Evropske centralne banke, navedeno je u saopštenju na sajtu Ljubljanske berze.

Fiksna kuponska kamata na obveznice iznosi 4,2 odsto godišnje u prvih pet godina od izdavanja. Nakon ovog perioda, kuponska kamatna stopa bi se određivala na osnovu tada važeće referentne kamatne stope i fiksne marže utvrđene u trenutku izdavanja obveznice.

Kako je banka navela prilikom izdavanja, prodaja obveznica je bila usmerena na slovenačko tržište, a u njoj su učestvovali i međunarodni investitori. U skladu sa obavezama datim Evropskoj komisiji, radilo se o investitorima nepovezanim sa državom, čija je struktura disperzovana.


Izdavanjem ovih obveznica, koje se kotiraju na Ljubljanskoj berzi pod oznakom NLB27, NLB se vratila kapitalnom finansiranju subordiniranim obveznicama, nakon što su subordinirane obaveze banke izbrisane tokom sanacije krajem 2013. godine, a investitori ostali bez udela.

Tagovi
BANKA NLB NOVAC
  • LENA

    7.4.2024 #1 Author

    Ovo je znak jačanja kapitalnih izvora banke i povratka na tržište subordiniranim obveznicama nakon ranije sanacije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...