Pripreme najvećih kreditora sa Wall Streeta za recesiju

Otpuštanje zaposlenih u američkim bankama

BankeNovacSvet

7.12.2022 15:10 Autor: Vladimir Jokanović 3

Otpuštanje zaposlenih u američkim bankama Otpuštanje zaposlenih u američkim bankama
Goldman Sachs Group Inc. upozorila je da bi moglo da bude još otpuštanja sa posla i da je Bank of America Corp. usporila zapošljavanje... Otpuštanje zaposlenih u američkim bankama

Goldman Sachs Group Inc. upozorila je da bi moglo da bude još otpuštanja sa posla i da je Bank of America Corp. usporila zapošljavanje dok se najveći američki kreditori pripremaju za potencijalnu recesiju koja je izazvala otpuštanja širom korporativne Amerike.

Izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon (David Solomon) rekao je da će banka možda morati da smanji broj zaposlenih u određenim oblastima i da bude oprezna sa svojim finansijskim resursima usled rastuće ekonomske neizvesnosti, prenosi Bloomberg.

U Bank of America zaposleni sve ređe sami odlaze iz kompanije, pa je zapošljavanje novih službenika usporeno. Banka pokušava da upravlja brojem zaposlenih uoči očekivane recesije, rekao je njihov izvršni direktor Brajan Mojnihan (Brian Moynihan). Prethodno je banka Mirgan Stanley pokrenula plan otpuštanja oko 2.000 ljudi, što je oko dva odsto od ukupnog broja zaposlenih.

Talas otpuštanja i prestanka zapošljavanja novih radnika prevršio je okvire tehnološke industrije u kojoj su Meta, Amazon i Apple počeli da otpuštaju zaposlene. „Morate pretpostaviti da su pred nama neka nezgodna vremena. Morate biti malo oprezniji sa svojim finansijskim resursima“, rekao je izvršni direktor banke Goldman Sachs.

Poslovne linije banke usko su povezane sa ekonomijom, a Goldman Sachs predviđa usporavanje rasta. To bi značilo da će banka sa sedištem u Njujorku morati da donosi neke teške odluke, naveo je Solomon. On je precizirao da bi SAD mogle da dožive recesiju u idućoj godini, iako ekonomisti njegove banke veruju da bi ona i dalje mogla da bude izbegnuta.

Goldman Sachs započeo je u septembru svoju najveću kampanju otpuštanja od početka pandemije, a u planu je gašenje nekoliko stotina radnih mesta. Banka je u julu nagovestila da će usporiti zapošljavanje, kako bi pokušala da obuzda troškove u „izazovnom operativnom okruženju“.

 • BIJUTI27

  7.12.2022 #1 Author

  Biće otpuštanja nazalost u celom svetu još više

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.12.2022 #3 Author

  S’obzirom na nestabilnost otpustanja ce tek biti…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...