zainteresovani britanski dobavljači struje

Shell prodaje poslovanje s maloprodajom energenata u Evropi

NovacSvet

7.6.2023 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Shell prodaje poslovanje s maloprodajom energenata u Evropi Shell prodaje poslovanje s maloprodajom energenata u Evropi
Britansko-holandski naftni div Shell objavio je da se povlači iz maloprodaje energenata u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji zbog slabe zarade, očekujući dogovor s... Shell prodaje poslovanje s maloprodajom energenata u Evropi

Britansko-holandski naftni div Shell objavio je da se povlači iz maloprodaje energenata u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji zbog slabe zarade, očekujući dogovor s potencijalnim kupcima u narednim mesecima.

Nedugo nakon preuzimanja kormila u kompaniji Shell, izvršni direktor Vael Savan (Wael Sawan) pokrenuo je u januaru stratešku analizu maloprodajnog poslovanja u Evropi, navodeći kao razlog „teške tržišne uslove“, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

„Ta analiza je sada završena, a rezultat je naš plan povlačenja iz pomenutih poslova. Proces prodaje već je u toku, s namerom postizanja dogovora s potencijalnim kupcem u idućim mesecima“, navodi se u saopštenju Shella.

Veleprodajni poslovi prodaje energenata kompanijama i snabdevanju malih i srednjih kompanija pod brendom Shell Energy, te maloprodaja energenata za domaćinstva na lokacijama izvan Evrope neće biti deo potencijalne prodaje.

Reuters je prošlog meseca objavio informaciju da su interes za preuzimanje maloprodajnog poslovanja kompanije u Velikoj Britaniji pokazala tri najveća britanska dobavljača električne energije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...