Nemačka kompanija prodaje poslovanje na Tajvanu

Uber preuzima Delivery Hero za 950 miliona dolara

InvesticijeNovacSvet

14.5.2024 08:43 Autor: Vladimir Jokanović 3

Uber preuzima Delivery Hero za 950 miliona dolara Uber preuzima Delivery Hero za 950 miliona dolara
Uber Technologies Inc. kupuje Foodpanda poslovanje kompanije Delivery Hero SE na Tajvanu za 950 miliona dolara, jačajući svoju kontrolu nad ključnim azijskim tržištem dok... Uber preuzima Delivery Hero za 950 miliona dolara

Uber Technologies Inc. kupuje Foodpanda poslovanje kompanije Delivery Hero SE na Tajvanu za 950 miliona dolara, jačajući svoju kontrolu nad ključnim azijskim tržištem dok nastoji da proširi svoje prisustvo u regionu.

Uber, čije je poslovanje dostave obroka globalno ostvarilo dobre rezultate tokom poslednjeg kvartala, planira da završi ovu transakciju u gotovini do prvog polugodišta 2025. godine. Akvizicija, jedna od najvećih u Tajvanu izvan industrije čipova, prenosi Bloomberg.

Ova transakcija dolazi dok nemačka kompanija Delivery Hero pokušava da se oslobodi nekih svojih prekomorskih poslovanja kako bi poboljšala profitabilnost, dok raste zabrinutost investitora u vezi sa novčanom pozicijom kompanije. Preuzimanje takođe označava povlačenje kompanije Delivery Hero iz Azije.

Kao deo sporazuma sa nemačkom kompanijom, Uber se takođe složio da kupi 300 miliona dolara vredne nove emitovane akcije Delivery Hero-a po ceni od 33 evra po akciji i da poseduje oko 2,98 procenata vlasništva u njoj, prenosi Reuters.

Iako platforme za online dostavu hrane predstavljaju mali deo konkurentnog tržišta dostave hrane u Tajvanu, operacije Foodpanda na ostrvu bile su bez gubitka u posmatranom periodu od poslednjih 12 meseci zaključno sa 31. martom, saopštile su kompanije. Poslovanje je tokom tog perioda prihodovalo 1,6 milijardi evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...