Tržišna kapitalizacija američke kompanije na rekordno niskom nivou

Virgin Orbit blizu zaključivanja ugovora vrednog 200 miliona dolara

InvesticijeNovacSvet

23.3.2023 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Virgin Orbit blizu zaključivanja ugovora vrednog 200 miliona dolara Virgin Orbit blizu zaključivanja ugovora vrednog 200 miliona dolara
Kompanija milijardera Ričarda Brensona (Richard Branson) Virgin Orbit Holdings, koja se nalazi u novčanim teškoćama, približava se zaključivanju ugovora sa investitorom u rizični kapital... Virgin Orbit blizu zaključivanja ugovora vrednog 200 miliona dolara

Kompanija milijardera Ričarda Brensona (Richard Branson) Virgin Orbit Holdings, koja se nalazi u novčanim teškoćama, približava se zaključivanju ugovora sa investitorom u rizični kapital Metjuom Braunom (Matthew Brown), koji će u nju uložiti 200 miliona dolara u okviru privatnog plasmana akcija, navodi se u dokumentu u koji je Reuters imao uvid.

Iz startapa nisu komentarisali potencijalni dogovor, ali su najavili da će do 23. marta završiti aktuelne operacije, te da će se pripremiti za sledeću misiju opozivajući neke od zaposlenih, što je dovelo do rasta vrednosti akcija za čak 60 odsto u predberzanskom trgovanju.

Ugovor podstiče samopouzdanje u kompaniji koja se u poslednjih nekoliko kvartala suočavala sa nedostatkom sredstava i sve većim gubicima.

Tržišna kapitalizacija kompanije Virgin Orbit pala je sa tri milijarde dolara, koliko je iznosila pre dve godine kada je listirana, na rekordno nizak iznos od 150 milijardi dolara.

Raketa ove kompanije LauncherOne u januaru nije uspela da izbaci devet malih satelita u nižu Zemljinu orbitu, zbog anomalije koja se javila u toku leta.

Kompanija koja je u poslednjih nekoliko meseci primila injekcije kapitala u iznosu oko 35 miliona dolara iz Brensonove kompanije Virgin Investments, prošle nedelje je saopštila da istražuje nove mogućnosti za finansiranje.

U okviru dogovora, Metju Braun će imati ekskluzivno pravo da svoju investiciju od 200 miliona dolara u izabrane akcije Virgin Orbit-a pretvori u obične akcije po prosečnoj ponderisanoj ceni u 30 dana pre potpisivanja ugovora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...