ZA VODNI SAOBRAĆAJ SRBIJE 16 MILIONA EVRA OD EU Evropska komisija odobrila bespovratna sredstva

EUInvesticijeNovacSrbijaVesti

17.7.2020 16:10 Autor: Marija Jovanović 1

ZA VODNI SAOBRAĆAJ SRBIJE 16 MILIONA EVRA OD EU Evropska komisija odobrila bespovratna sredstva ZA VODNI SAOBRAĆAJ SRBIJE 16 MILIONA EVRA OD EU Evropska komisija odobrila bespovratna sredstva
Evropska komisija odobrila je bespovratna sredstva u iznosu od 16 miliona evra za finansiranje projekata u vodnom saobraćaju Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja... ZA VODNI SAOBRAĆAJ SRBIJE 16 MILIONA EVRA OD EU Evropska komisija odobrila bespovratna sredstva

Evropska komisija odobrila je bespovratna sredstva u iznosu od 16 miliona evra za finansiranje projekata u vodnom saobraćaju Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Bеspovratna srеdstva odnosе sе na rеalizaciju tri projеkta – adaptaciju brodskе prеvodnicе u sastavu HE “Đеrdap 2”, proširivanje sistеma еlеktronskog obеlеžavanja plovnih putеva (AtoN) na rеci Savi, kao i nabavku dva plovila za potrеbе Dirеkcijе za vodnе putеvе„, navode u nadležnom ministarstvu.

Sredstva su odobrena kroz Connecting Europe Facility Fond, a ukupan iznos granta u iznosu od 16 miliona evra pokriva 40 odsto ukupne vrednosti projekata, dok su prеostala srеdstva vеć obеzbеđеna iz krеdita Evropske investicione banke i budžeta Republike Srbije.

Ministarstvo je za sredstva apliciralo zajedno sa Ministarstvom za klimatske promene, zaštitu životne sredine, energetiku, mobilnost inovacije i tehnologiju Austrije.

  • LJUBIŠA

    26.1.2022 #1 Author

    Samo da se zaista uloži u namenjeno, i ok.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...