Italijanska porodica nezadovoljna rezultatima poslovanja kompanije

Benetton imao gubitak od 230 miliona evra u 2023.

PoslovanjePreduzetnik

28.5.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Benetton imao gubitak od 230 miliona evra u 2023. Benetton imao gubitak od 230 miliona evra u 2023.
Italijanska porodica Beneton priprema planove za rešavanje sve većih gubitaka svoje istoimene kompanije za proizvodnju odeće, uključujući razlaz sa izvršnim direktorom Masimom Renonom nakon... Benetton imao gubitak od 230 miliona evra u 2023.

Italijanska porodica Beneton priprema planove za rešavanje sve većih gubitaka svoje istoimene kompanije za proizvodnju odeće, uključujući razlaz sa izvršnim direktorom Masimom Renonom nakon četiri godine, navode izvori bliski grupi.

Upravni odbor ove modne grupe trebalo bi da se sastane u utorak kako bi raspravljao o neto gubitku od oko 230 miliona evra za 2023. godinu, što uključuje umanjenja vrednosti. To se poredi sa neto gubitkom od 81 milion evra u 2022. godini, kada su prihodi iznosili milijardu evra, prenosi Reuters.

Akcionari Benettona zatim će se sastati 18. juna, kada Renonov mandat na mestu izvršnog direktora neće biti obnovljen. Renon, koji je karijeru izgradio u industriji naočara radeći u kompanijama Luxottica, Safilo i Marcolin, odbio je da komentariše ovu informaciju.

Porodica Beneton poseduje modnu grupu, poznatu po svojim šarenim džemperima i provokativnim reklamnim kampanjama, preko svoje holding kompanije Edizione. Edizione se priprema da podrži restrukturiranje maloprodajne kompanije za odeću i da upumpa 260 miliona evra, rekao je jedan od izvora, dodajući da će Edizione imati veću kontrolu nad grupom.

Predsednik Lućano Beneton (Luciano Benetton), jedan od osnivača kompanije, rekao je za Corriere della Sera da se očekivalo da grupa bude na nuli u 2023. godini prema trogodišnjem strateškom planu, ali se u poslednjim mesecima pojavila finansijska situacija gora od očekivane.

Kompanija Benetton koju je 1965. godine pokrenula italijanska porodica Beneton proširila je poslovanje na oko 4,000 prodavnica širom sveta. Nakon što su listirali grupu na Milanskoj berzi 1986. godine, Benetoni su je povukli sa berze 2012. godine, poslednje godine kada je ostvarila profit.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.