Prijave su otvorene do 5. maja

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije

InovacijePreduzetnik

28.3.2023 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije
Ove godine Najbolja tehnološka inovacija obeležava punih 19 godina od organizovanja prvog takmičenja. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja... Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije

Ove godine Najbolja tehnološka inovacija obeležava punih 19 godina od organizovanja prvog takmičenja. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku, edukativnu i finansijsku.

Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od 99,5 miliona dinara, osnovano je 88 preduzeća, učestvovalo je 3.305 timova, održano je 485 treninga i obuka koje je pohađalo preko 10.100 ljudi –  istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora. Napisano je više od 1.200 biznis i marketing planova, i poslovnih modela, angažovano je 384 recenzenta, piše u rezimeu zvaničnog saopštenja.

Pozivaju se timovi da se prijave u kategorijama “Realizovane inovacije” i “Inovativno selo”. Rok za prijave je 5. maj 2023. do 20 časova. Ovogodišnji početni nagradni fond je pet miliona dinara.

“Realizovane inovacije” je za timove koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno potrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu. Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa. Sve više od toga, poput serijske proizvodnje, je dodatna prednost.

“Inovativno selo” – timovi, koje čine predstavnici, mogu se takmičiti u ovoj kategoriji. Inovativno selo je predviđeno za timove kod kojih je bar jedan član tima predstavnik udruženja, preduzeća ili gazdinstva registrovano.

Pravo učešća na NTI imaju isključivo timovi sastavljeni od najmanje tri člana, koji mogu biti fizička ili pravna lica u kategoriji “Realizovane inovacije”. Pravo učešća na takmičenju u kategoriji “Inovativno selo” imaju timovi sastavljeni od najmanje tri predstavnika istog ili različitih sela (mesnih zajednica), i to fizičkih i/ili pravnih lica. Članovi tima trebaju da imaju prebivalište na teritoriji sela, a pravna lica sedište. Svako selo može biti predstavljeno sa više timova.

Preporuka prilikom formiranja timova, nezavisno od kategorije u kojoj se takmiče, je da tim ne uključuje samo članove koji poznaju tehnički deo inovacija, već i osobe koje imaju određena znanja o ekonomskom delu projekta. Ovo je važno jer se značajan deo zadataka odnosi na kreiranje poslovne strategije.

Rok za prijave je 5. maj 2023. godine do 20 časova. Timovi prijavljuju učešće popunjavanjem elektronskog formulara putem veb sajta www.inovacija.org.

 • Mikica Galić

  28.3.2023 #1 Author

  Svaka čast profesoru Povrenoviću na ovom projektu! Jedna od boljih inicijativa za podršku preduzetništvu i inovatorima, nije džabe opstala skoro 20 godina. Šteta što nema veću medijsku pažnju

  Odgovori

 • TATJANA

  29.3.2023 #2 Author

  Nek najbolji pobedi, srecno

  Odgovori

 • GOCA BG

  29.3.2023 #3 Author

  Veca medijska paznja bi dobrodosla kada su ovakvi projekti u pitanju…

  Odgovori

 • Goga13

  4.4.2023 #4 Author

  Odlično, samo me zanima zašto ovo nije više medijski propraćeno?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.