DRŽAVA DAJE PODSTICAJE RECIKLERIMA Oko 2,6 milijarde dinara za tretman otpada

EkologijaSrbijaU fokusu

9.6.2020 17:03 Autor: Julijana Vincan

DRŽAVA DAJE PODSTICAJE RECIKLERIMA Oko 2,6 milijarde dinara za tretman otpada DRŽAVA DAJE PODSTICAJE RECIKLERIMA Oko 2,6 milijarde dinara za tretman otpada
Ugovore o dodeli 2,6 milijardi dinara podsticajnih sredstava za tretman otpada u utorak su sa Ministarstvom zaštite životne sredine u Beogradu potpisale 22 firme.... DRŽAVA DAJE PODSTICAJE RECIKLERIMA Oko 2,6 milijarde dinara za tretman otpada

Ugovore o dodeli 2,6 milijardi dinara podsticajnih sredstava za tretman otpada u utorak su sa Ministarstvom zaštite životne sredine u Beogradu potpisale 22 firme.

Sredstva se izdvajaju iz državnog Zelenog fonda, a dodeljuju se posle konkursa koji je trajao do 1. aprila. Manja su od prvobitno planiranih 3,5 milijardi dinara, zbog krize izazvane korona virusom.

Procedura isplate ovog novca kompanijama iz reciklažnog sektora, za posao urađen tokom prošle godine, već je započeta posle potpisivanja. Kako je najavljeno, novi javni konkurs za državne podsticaje reciklerima biće raspisan u utorak.

Foto: Pixabay.com

Ministar Goran Trivan je naveo je da je Ministarstvo radilo na tome da se ukupan iznos podsticaja, za posao koji na prikupljanju i zbrinjavanju otpada obave recikleri, svake godine uvećava. Istakao je da je cilj i da recikleri imaju što više radnika, jer su po pravilu socijalno osetljive grupe.

Podsticaji isplaćeni reciklerima u poslednje tri godine iznosili su između 2,2 milijarde dinara i 3,4 milijarde dinara, a isplatu budžetom planirane sume od 3,5 milijarde dinara, ove godine omela je korona kriza.