Britanski premijer ostaje dosledan odluci

Sunak: Penzije će nastaviti da rastu

U fokusu

17.8.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sunak: Penzije će nastaviti da rastu Sunak: Penzije će nastaviti da rastu
Britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak) izjavio je da ostaje dosledan odluci da državne penzije u Velikoj Britaniji budu povećane u skladu sa najvišom... Sunak: Penzije će nastaviti da rastu

Britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak) izjavio je da ostaje dosledan odluci da državne penzije u Velikoj Britaniji budu povećane u skladu sa najvišom inflacijom ili platama ili za 2,5 odsto, uprkos tome što se politika tzv. „trostruke brave“ pokazuje kao sve skuplja.

Prema najnovijim podacima, cene u Velikoj Britaniji porasle su za 6,8 odsto u periodu između maja i jula, a plate su povećane za 7,8 odsto, što, kako navodi Bloomberg, sugeriše da će održavanje takve politike iziskivati više novca nego prošle godine, piše Politika.

Ako plate nastave da se povećavaju sadašnjim tempom, to znači da će penzije morati da rastu za 8,2 odsto, uz dodatni godišnji trošak od 10 milijardi funti.

Prema projekcijama Kancelarije za budžetska pitanja, očekuje se da će, godišnji trošak predstavljati oko 14 milijardi funti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...