završena politička drama na ostrvu

Riši Sunak novi britanski premijer

Svet

24.10.2022 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Riši Sunak novi britanski premijer Riši Sunak novi britanski premijer
Pošto se jedina preostala protiv-kandidatkinja iz redova Konzervativne stranke povukla iz trke, nekadašnji ministar finansija iz vlade Borisa Džonsona (Boris Johnson), Riši Sunak (Rishi... Riši Sunak novi britanski premijer

Pošto se jedina preostala protiv-kandidatkinja iz redova Konzervativne stranke povukla iz trke, nekadašnji ministar finansija iz vlade Borisa Džonsona (Boris Johnson), Riši Sunak (Rishi Sunak) i zvanično je izabran za novog premijera Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovu vest potvrdio je predsedavajući unutarstranačkog torijevskog tela Komisija 1922 ser Grejem Brejdi (Graham Brady), rečima da je Peni Mordant (Penny Mordaunt) prethodno donela odluku da ne učestvuje u daljoj kampanji, što “automatski znači da je Sunak novi premijer”, prenosi Guardian.

Sunak je najavio da će se najpre obratiti članovima svoje partije “iza zatvorenih vrata”.

Od britanskih zvaničnika prvu čestitku Sunaku uputio je bivši premijer Dejvid Kameron (David Cameron), istakavši da je predvideo još pre deset godina da će “iz redova Konzervativne partije doći prvi britanski premijer indijskog porekla”.   

Ekonomski mediji sa Zapada očekuju pozitivnu reakciju tržišta posle višednevne, pa i višemesečne krize vlasti u Velikoj Britaniji, koja je dovela posledično do značajnog pada funte.

  • SUNCOKRET

    24.10.2022 #1 Author

    Pa lepo, bar nekako da vrate Indjiji koju su vekovima držali porobljenukao koloniju i crpeli njena bogatstva do maksimuma.

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.10.2022 #2 Author

    Nadam se da ce se on malo duze zadrzati od njegovih prethodnika…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    25.10.2022 #3 Author

    Menja se mnogo toga u svetu pa i Engleska ima mnogo poteškoća
    Nova Vlada za par dana a kod nas mesecima dok tata ne smisli ko su mu najbolji poslušnici

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...