Zainteresovani za IT kompanije iz Srbije i sveta

ADVANS Grupa pripremila 50 miliona evra za akvizicije, planira da zaposli 350 inženjera

Firme u fokusuSrbijaVesti

16.5.2023 15:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ADVANS Grupa pripremila 50 miliona evra za akvizicije, planira da zaposli 350 inženjera ADVANS Grupa pripremila 50 miliona evra za akvizicije, planira da zaposli 350 inženjera
ADVANS Grupa saopštila je da je, kroz reorganizaciju strukture kapitala, izdvojila 50 miliona evra za investicije i da je zainteresovana za dalji rast kroz... ADVANS Grupa pripremila 50 miliona evra za akvizicije, planira da zaposli 350 inženjera

ADVANS Grupa saopštila je da je, kroz reorganizaciju strukture kapitala, izdvojila 50 miliona evra za investicije i da je zainteresovana za dalji rast kroz M&A aktivnosti (spajanja i akvizicije) u Srbiji i svetu.

Kompanije u fokusu interesovanja ADVANS Grupe su one koje pružaju profesionalne inženjerske usluge iz neke od oblasti hardverskog, softverskog i mehaničkog inženjeringa, što podrazumeva celokupnu IT industriju, od koncepta do proizvoda. 

ADVANS Grupa je inženjerska grupa kompanija specijalizovanih za pružanje usluga u oblastima embedded sistema, aplikativnog softvera i mašinskog projektovanja, koju je 2000. godine osnovao Radomir Jovanović. Grupa je, kako ističu u saopštenju, razvila specifično multisektorsko znanje, sa centrima izvrsnosti u oblastima poluprovodnika, energije i transporta.

„Osnovni motivator za rast ADVANS Grupe je težnja ka izvrsnosti i pomeranje granica poznatih tehnoloških rešenja, koje postižemo zajedno sa našim partnerima, klijentima i inženjerima. Danas, sa investicionim kapitalom od 50 miliona evra, gledamo još dalje i težimo da udružimo snage sa kompanijama sa kojima delimo vrednosti i viziju za budućnost, a to su tehnološke kompanije na svetskom, ali i na srpskom tržištu, za koje znamo da poseduju kvalitet, pouzdanost i značajan potencijal“, izjavio je Jovanović.

Foto: ADVANS grupa

ADVANS Grupa je prisutna u Francuskoj na devet lokacija, poseduje tri tehnološka centra u Srbiji za pružanje usluga internacionalnim klijentima, kao i predstavništva u SAD i Portugalu, a podržava velike evropske i američke industrijske kompanije u specijalizovanim tehničkim projektima. Grupacija je 2022. godine ostvarila promet od 84 miliona evra i zapošljava više od 1.000 inženjera, od kojih njih trista radi u Srbiji.

Cilj ADVANS Grupe je, kako su istakli u saopštenju, da udvostruči promet do 2026. godine. U ostvarenju tog cilja, Grupa se oslanja na potražnju za stručnošću i iskustvom i planira da zaposli još 350 inženjera, na tržištima na kojima posluje u roku od godinu dana, a ističu da posluju na veoma dinamičnim tržištima koja će doprineti njenom rastu.

„Radimo na mnogim projektima koji su u vezi sa ekološkom tranzicijom, kao što su stanice za punjenje električnih vozila, javni prevoz koji se napaja vodoničnim izvorima energije, ili čak oprema za domaćinstvo koja akumulira energiju tokom dana i redistribuira je tokom večeri, kada je mreža najopterećenija“, istakli su iz ADVANS Grupe.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...