domaća avio-kompanija potpisala nove sporazume i sa turskim partnerima

Air Serbia leti do Moskve dvaput dnevno

BiznisSrbijaSvetTurizamVesti

3.3.2022 10:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Air Serbia leti do Moskve dvaput dnevno Air Serbia leti do Moskve dvaput dnevno
Srpski avio-prevoznik Air Serbia je među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti... Air Serbia leti do Moskve dvaput dnevno

Srpski avio-prevoznik Air Serbia je među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti dva puta dnevno.

Kako se vidi iz rezervacionog sistema te kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice, piše agencija Beta.

Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput Qatar Airways, Turkish Airlines i Emirates.

Avioni kompanije Air Serbia do Moskve lete preko Mađarske, Poljske i Litvanije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija. Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion u floti domaće kompanije – Airbus 330.

„Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji“, rekao je urednik vazduhoplovnog portala Tango Six, Petar Vujinović.

On je ocenio da srpska nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke tokom pandemije.

„Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će Air Serbia imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. Air Serbia će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne“, rekao je Vujinović.

Potpisivanje sporazuma sa Turkish Airlines

Air Serbia i Turkish Airlines dodatno će unaprediti komercijalnu saradnju novim kod-šer sporazumom, koji će se proširiti na destinacije u okviru mreža te dve avio kompanije, takođe je saopšteno iz domaćeg avio-prevoznika.

Proširenje kod-šer sporazuma je, kako je navedeno, zvanično potpisano u Istanbulu u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije, Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

„Dve avio-kompanije, koje već imaju kod-šer sporazum za međusobne letove između Beograda i Istanbula, dodatno su unapredile saradnju time što je Air Serbia dodala svoj JU kod na letove kompanije Anadolu Jet, podružnice Turkish Airlines, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije“, navedeno je u saopštenju, koje je prenela Beta.

Dodaje se da je u isto vreme, Turkish Airlines dodao svoj TK kod na letove Air Serbia između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, pružajući putnicima na tim letovima pristup globalnoj mreži Turkish airlines.

Zajednički letovi nude, kako je navedeno, brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje. 

„Uvođenjem novih kod-šer letova na nekoliko destinacija u Srbiji, Turskoj i Balkanu, putnici počinju da koriste pogodnosti većeg izbora prilikom organizacije putovanja“, rekao je generalni direktor kompanije Turkish Airlines Bilal Ekši.

Generalni direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek rekao je da je unapređenje komercijalne saradnje Air Serbia sa kompanijom Turkish Airlines počelo sredinom 2020. godine, samo nekoliko meseci nakon izbijanja pandemije korona virusa, koja je potpuno promenila avio-saobraćaj.

„Uprkos činjenici da smo morali da radimo na daljinu, uspeli smo da dogovorimo izuzetno uspešnu saradnju na letovima izmedju naših matičnih aerodroma, koja se brzo proširila na dodatne destinacije“, rekao je Marek.

  • Milovan94

    3.3.2022 #1 Author

    Dobro je kad Beograd održava letove time dokazuje da misli i na narod i njegove potrebe a ne samo potrebe politike

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.3.2022 #2 Author

    Mora da odrzava letove,ljudi putuju i poslovno i privatno bez obzira na situaciju…

    Odgovori

  • NINO

    4.3.2022 #3 Author

    I to ce se ukinuti kad se poplase svi…

    Odgovori

  • BOJANA

    4.3.2022 #4 Author

    Sreća za njihove građane širom sveta. Bravo Air Srbija

    Odgovori

  • JANA

    4.3.2022 #5 Author

    Bravo za nase avio prevozbike ,lepa vest ,mislila sam da ce se sve to ukinuti ali dokazali smo da normalni susedi bez imalo zavisti…

    Odgovori

  • DANA

    4.3.2022 #6 Author

    Da i’mam odmor,posetila bi Moskvu.Sad je valjda povoljnije.

    Odgovori

  • Maša

    4.3.2022 #7 Author

    Prijatno iznenadjenje

    Odgovori

  • ZVE84

    6.3.2022 #8 Author

    Pozitivno za Srbiju zbog vazdušnog prostora.

    Odgovori

  • TINA

    6.3.2022 #9 Author

    Moraju da se odrzavaju letovi I dalje. Nema razloga za njihovo ukidanje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...