Nacionalni avio-prevoznik najavio uspostavljanje saobraćaja sa Kubom

Air Serbia želi da uvođenjem linije do Havane maksimalno iskoristi svoje kapacitete

SrbijaSvetTurizamVesti

8.8.2022 17:07 Autor: Stanislav Stanišić 14

Air Serbia želi da uvođenjem linije do Havane maksimalno iskoristi svoje kapacitete Air Serbia želi da uvođenjem linije do Havane maksimalno iskoristi svoje kapacitete
Iz Air Serbia je stigla najava da nacionalni avio-prevoznik planira da uvede liniju do Havane. „Bez obzira što je najava o uspostavljanju letova za... Air Serbia želi da uvođenjem linije do Havane maksimalno iskoristi svoje kapacitete

Iz Air Serbia je stigla najava da nacionalni avio-prevoznik planira da uvede liniju do Havane.

„Bez obzira što je najava o uspostavljanju letova za Havanu još uvek samo plan, smatram da postoje opravdani razlozi i potreba da Air Serbia uspostavi ovu liniju“, kaže za Biznis.rs urednik portala Aviatica.rs Dragan Nikolić.

Iz Air Serbia su saopštili da je projekat prekookeanskih letova planiran i započet pre pandemije virusa Covid-19 koja je dosta uticala na avio-saobraćaj. Linija do Njujorka od 2016. godine, kada je uvedena, pokazala se kao izuzetno popularna, što je prevozom 400.000 putnika obezbedilo kompaniji profit, ali i dovelo do novih projekata sa planiranim razvojem saobraćaja ka zapadu i istoku.

„Potvrđeno je da Air Serbia planira da uzme drugi širokotrupni avion Airbus A330, što znači da će imati dovoljno kapaciteta za nove planirane daleke destinacije“, prenosi Nikolić.

Planiranje novih letova, naš sagovornik komentariše kao sasvim racionalnu odluku i ispravan potez da se kapaciteti maksimalno iskoriste u periodu smanjene tražnje na redovnim linijama koje su izrazito sezonske.

„Problem je zimski period kada je smanjena tražnja, sem oko novogodišnjih praznika. Za ostali period tokom zime karakteristična je smanjena potražnja za letovima. Tu se otvara prostor da se slobodni kapaciteti iskoriste upravo za destinacije kao što je na primer Havana ili možda neke druge tople destinacije zanimljive turistima iz Srbije“, objašnjava Nikolić.

Nikolić podseća da su i ranije bile planirane linije ka dalekim destinacijama.

„I pre nekoliko godina Air Serbia je planirala, kada je nabavljen prvi širokotrupni avion, da se tokom zimskih meseci u saradnji sa turističkim agencijama iz Srbije organizuju čarter letovi do nekih daljih destinacija. Pominjani su pored Kube, i Maldivi i Zanzibar, međutim inicijativa je došla kasno i tražnja nije bila tako izražena. Sada su se okolnosti promenile i verujem da ukoliko bi oni uspostavili takve letove da bi letovi bili dobro popunjeni i isplativi“, zaključuje Nikolić.

Iz Air Serbia su najavili da će u ovoj godini pojačati letove do Njujorka, uz uspostavljanje novih linija ka Čikagu i Kini.

  • MILICA

    8.8.2022 #1 Author

    Konačno nešto da napreduje!

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.8.2022 #2 Author

    Zanimljivo,cak do Havane

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    8.8.2022 #3 Author

    Odlično za privredu ali i turizam obe države

    Odgovori

  • kaćica

    8.8.2022 #4 Author

    Bravo za Air Srbija koja uvodi novitete.

    Odgovori

  • SRDJAN

    8.8.2022 #5 Author

    Ajde uvodite taj let pa da idemo caskom do Havane 🙂

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.8.2022 #6 Author

    Sigurna sam da bi letovi bili popunjen i isplativi…

    Odgovori

  • TINA

    9.8.2022 #7 Author

    Bas lepo. Brzo do Havane I natrag

    Odgovori

  • Anna

    9.8.2022 #8 Author

    Hahahaha grohotom se nasmejah! Evo sve trče turisti do Havane. Letovi za Maldive nisu zaživeli, ali Havana je top svetska deztinacija i Srbi imaju životni standard viši nego pola Evrope pa će da putuju svakih mesec dana do Havane i natrag.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.8.2022 #9 Author

    To samo govori da u Srbiji ima dovoljno imućnih ljudi koji bi punili skupe letove do Havane.

    Odgovori

  • BOJANA

    9.8.2022 #10 Author

    Super, lepe vesti

    Odgovori

  • VOJKAN

    9.8.2022 #11 Author

    Taman da skoknemo malo do Kube

    Odgovori

  • VERA

    9.8.2022 #12 Author

    Svakako ce.se.tek videti koliko nam je to bilo potrebno.

    Odgovori

  • Emilija

    9.8.2022 #13 Author

    Bilo bi sjano !

    Odgovori

  • LUKA

    14.8.2022 #14 Author

    Bravo svaka cast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...