Proizvodni pogon biće u Sremskoj Mitrovici

Antonio Carraro otvara fabriku traktora u Srbiji

SrbijaVesti

15.12.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Antonio Carraro otvara fabriku traktora u Srbiji Antonio Carraro otvara fabriku traktora u Srbiji
Predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, koje ima oko 200 članica i prestavlja 60.000 zaposlenih, bogatije je od danas za novoosnovano privredno društvo Carraro... Antonio Carraro otvara fabriku traktora u Srbiji

Predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, koje ima oko 200 članica i prestavlja 60.000 zaposlenih, bogatije je od danas za novoosnovano privredno društvo Carraro traktori (Antonio Carraro), koje će poslovati u Sremskoj Mitrovici, izjavio je predsednik Konfindustrije Srbija Patricio Dei Tos (Patrizio Dei Tos).

On je najavio i da je kompanija Femo gas, koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište, objavio je Euronews pozivajući se na Tanjug.

„Antonio Carraro su traktori iz regije Veneto. Otvorili su firmu u Sremskoj Mitrovici i biće oko 200 zaposlenih. Već pregovaramo sa lokalnim vlastima o zemljištu koje će to privredno društvo zauzimati“, rekao je Dei Tos, posle Generalne skupštine članova Udruženja Konfidustrija Srbija, na čijoj sednici je govorio i ambasador Italije Luka Gori (Luca Gori).

Dei Tos je izrazio uverenje da će Carraro Traktori više nego uspešno poslovati u Srbiji.

Antonio Carraro je italijanska kompanija osnovana 1910. godine, koja ima pogone i na području Španije, Turske i Australije, a bavi se proizvodnjom traktora namenjenih i voćarstvu.

Prema podacima bonitetne kuće ComapanyWall, kompanija Antonio Carraro registrovana je za delatnost proizvodnje mašina za poljoprivredu i šumarstvo 5. decembra, a sedište joj je u Beogradu.

Kompanija ima upisan osnovni kapital u iznosu od milion dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...