APPLE NAJUNOSNIJA SVETSKA KOMPANIJA Tržišna vrednost 1,84 milijarde dolara

Hi-techLifestyleSvetVesti

2.8.2020 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APPLE NAJUNOSNIJA SVETSKA KOMPANIJA Tržišna vrednost 1,84 milijarde dolara APPLE NAJUNOSNIJA SVETSKA KOMPANIJA Tržišna vrednost 1,84 milijarde dolara
Američki Apple (Epl) je pretekao saudijskog naftnog giganta, kompaniju Aramko, i postala kompanija sa najvećom tržišnom vrednošću na svetu. Posle objavljivanja kvartalne zarade, akcije... APPLE NAJUNOSNIJA SVETSKA KOMPANIJA Tržišna vrednost 1,84 milijarde dolara

Američki Apple (Epl) je pretekao saudijskog naftnog giganta, kompaniju Aramko, i postala kompanija sa najvećom tržišnom vrednošću na svetu.

Posle objavljivanja kvartalne zarade, akcije Epla porasle su 31. jula za 10,47 odsto, čime je tržišna vrednost firme narasla na 1,84 milijardi dolara.

Saudi Aramko, koji je od prošlogodišnjeg izlaska na berzu bio najvrednija firma, sada ima vrednost od 1,76 biliona dolara.

Foto: Tanjug/AP

Eplova velika zarada u trećem fiskalnom tromesečju samo je povećala cenu deonica, a firma se tako oporavila od pada koji je doživela u martu tokom pandemije.

Uprkos udarima Covid-19, Epl je povećao prihode u svakom segmentu i svakom delu sveta„, stoji u izveštaju analitičara banke Morgan Stenli, prenosi Tanjug.

  • MARKO7

    7.6.2022 #1 Author

    Pa jedna od najvećih kompanija trenutno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...