Američki predsednik odbio predlog Zelenskog

Bajden: Rusiju ne treba proglasiti sponzorom terorizma

SvetVesti

6.9.2022 17:01 Autor: Vladimir Jokanović 4

Bajden: Rusiju ne treba proglasiti sponzorom terorizma Bajden: Rusiju ne treba proglasiti sponzorom terorizma
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da Rusiju ne treba označiti kao državu koja sponzoriše terorizam, kao što je više puta predložila... Bajden: Rusiju ne treba proglasiti sponzorom terorizma

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je da Rusiju ne treba označiti kao državu koja sponzoriše terorizam, kao što je više puta predložila Ukrajina tokom tekućeg vojnog sukoba. Na novinarsko pitanje da li Rusiju treba označiti državnim sponzorom terorizma, Bajden je odgovorio: „Ne“.

Predlog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog podržali su i američki kongresmeni među kojima predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi (Nancy Pelosi), koja je u julu pozvala državnog sekretara SAD Entoni Blinkena (Antony Blinken) da proglasi Rusiju sponzorom terorizma.

Moskva je tom prilikom upozorila Vašington da bi takva odluka Stejt departmenta značila prekid diplomatskih odnosa dve države, preneo je Reuters pozivajući se na TASS. U Kongresu je ipak doneta neobavezujuća rezolucija o proglašenju Rusije sponzorom terorizma.

Senat je usvojio rezoluciju dvostranačkom većinom, nakon razmatranja u Odboru za spoljne poslove Senata. U njoj je navedeno da je ruska vlada delovala kao sponzor terorizma u Čečeniji, Gruziji, Siriji i Ukrajini.

  • GOCA BG

    6.9.2022 #1 Author

    Kakva budalastina…

    Odgovori

  • kaćica

    6.9.2022 #2 Author

    Bolje bi bilo da cuti i da se ne bruka.

    Odgovori

  • TATJANA

    7.9.2022 #3 Author

    Pricaju drugi u njegovo ime

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    7.9.2022 #4 Author

    Ko bi rekao čuda da se dese, Bajden da kaže nešto normalno a ne ono što je apriori korisno za Ukrajinu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...