Posle dvonedeljnog stagniranja najpopularnija kriptovaluta opet hvata zalet

Bitcoin dostigao novi rekord, popeo se na 62.575 dolara

BerzaNovacSvetVesti

13.4.2021 11:59 Autor: Marko Miladinović 0

Bitcoin dostigao novi rekord, popeo se na 62.575 dolara Bitcoin dostigao novi rekord, popeo se na 62.575 dolara
Globalno najpopularniji digitalni token je od oktobra 2020. godine gotovo utrostručio svoju vrednost, zbog sve veće prihvaćenosti digitalne imovine od strane investicionih banaka i... Bitcoin dostigao novi rekord, popeo se na 62.575 dolara

Globalno najpopularniji digitalni token je od oktobra 2020. godine gotovo utrostručio svoju vrednost, zbog sve veće prihvaćenosti digitalne imovine od strane investicionih banaka i fondova kao oblik ulaganja u rizičnu aktivu sa velikim prinosima, pogotovo u vreme niskih kamatnih stopa.

Pored toga, pojedini oblici blokčejn platformi, pre svih Ethereum, sve više se koriste za projekte decentralizovanog finansiranja, koji sve više ulaze u upotrebu zvaničnih međunardonih institucija. Rast bitcoina i ethereuma se obično dešava uporedo, dok preostalih nekoliko hiljada kriptovaluta u opticaju menjaju svoje trendove u skladu sa trenutnom popularnošću.

Kretanje vrednosti bitcoina u proteklih sedam dana/Izvor: CoinDesk

Velike kompanije, uključujući najstariju njujoršku banku BNY Mellon, Mastercard ili Tesla, sve više prihvataju plaćanje u kriptovalutama, a među poslednjima u nizu onih koji čak nude isplate zarada u bitcoinima našao se i NBA klub Sacramento Kings, za koga su nekada igrali Vlade Divac, a u skorije vreme i Bogdan Bogdanović.

Prema podacima sa najveće svetske menjačnice kriptovaluta CoinDesk, tržišna kapitalizacija bitcoina u ovom trenutku iznosi rekordnih 1.170 milijardi američkih dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...