NBA liga prednjači po usvajanju digitalne imovine

Sacramento Kings postaje prvi sportski klub koji nudi platu u kriptovalutama

Hi-techLifestyleSvetVesti

12.4.2021 14:45 Autor: Marko Miladinović 0

Sacramento Kings postaje prvi sportski klub koji nudi platu u kriptovalutama Sacramento Kings postaje prvi sportski klub koji nudi platu u kriptovalutama
Vivek Ranadive, indijsko-američki milijarder i vlasnik NBA ligaša Sacramento Kings, istakao je da će ovaj tim od sada nuditi opciju isplate zarade igračima i... Sacramento Kings postaje prvi sportski klub koji nudi platu u kriptovalutama

Vivek Ranadive, indijsko-američki milijarder i vlasnik NBA ligaša Sacramento Kings, istakao je da će ovaj tim od sada nuditi opciju isplate zarade igračima i osoblju u bitcoinima. Ranadive, koji i sam dolazi iz tehnološkog sveta, kao bivši diplomac MIT i Harvard Scholl of Business, i osnivač IT kompanije TIBCO Software, više puta je isticao u prošlosti da budućnost finansijskih transakcija leži i u kriptovalutama.

U online diskusiji koju je vodio Tim Drejper, poznati investicioni menadžer, Ranadive je objasnio da će svim zaposlenicima Sacramento Kings biti ponuđeno da prime svoju platu u iznosu izraženom u vrednosti bitcoina u trenutku isplate, ukoliko to žele.

Časopis Forbes podseća da su popularni Kingsi još 2014. godine istaknuti kao pioniri na polju digitalne imovine. Te godine je indijski preduzetnik kupio klub i odmah najavio mogućnost kupovine sportske opreme iz klupskog butika kriptovalutama, znatno pre njihove ekspanzije koja danas poprima globalne razmere.

Njima se pridružio i klub Dallas Mavericks milijardera Marka Kjubana, koji prihvata uplate u bitcoinima i dogecoinima.

Pored toga, napravljena je i specijalna NBA Top Shot platforma zasnovana na blokčejn tehnologiji, gde svi zainteresovani kupci ljubitelji najjače košarkaške lige na svetu mogu da kupuju i prodaju najznačajnije momente sa pojedinih utakmica u obliku nerazmenjivih tokena (NFT – nonfungible token). Za samo osam meseci od pokretanja ovo specifično tržište već vredi oko 500 miliona dolara, što potvrđuje da NBA liga prednjači u svetu sporta po osvajanju novih oblika transakcija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...