Novac za potraživanja radnika uplaćen poveriocima iz Mađarske

Bivši zaposleni nikšićkih Rudnika boksita najavili protest u Podgorici

Firme u fokusuPoslovanjeRegionU fokusuVesti

29.9.2022 16:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bivši zaposleni nikšićkih Rudnika boksita najavili protest u Podgorici Bivši zaposleni nikšićkih Rudnika boksita najavili protest u Podgorici
Oko 150 bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita okupili su se ispred nekadašnje upravne zgrade da protestuju, nakon što su dobili informaciju da je novac... Bivši zaposleni nikšićkih Rudnika boksita najavili protest u Podgorici

Oko 150 bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita okupili su se ispred nekadašnje upravne zgrade da protestuju, nakon što su dobili informaciju da je novac namenjen za njihova potraživanja od prodaje dela imovine uplaćen poveriocima iz Mađarske.

Predstavnik radnika Rašo Čivović saopštio je da je tu informaciju dobio od sadašnjeg stečajnog upravnika Dragana Vičevića, a da je novac Mađarima preusmerila bivša stečajna uprava na čelu sa Mladenom Markovićem, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Prema ranije objavljenim informacijama, upravna zgrada sa placom je prodata nikšićkoj firmi Roaming Montenegro, a od tog novca trebalo je da se za oko 560 bivših radnika isplate potraživanja.

Čivović sa bivšim rudarima najavljuje i proteste u Podgorici ukoliko se ova situacija hitno ne reši. On je najavio i da će o ovome razgovarati i sa predstavnicima lokalne uprave.

  • TATJANA

    29.9.2022 #1 Author

    Verujem da ce se rešiti situacija

    Odgovori

  • kaćica

    29.9.2022 #2 Author

    Treba protest ako nesto nije u redu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.9.2022 #4 Author

    Sa pravom treba da izadju i traze da budu ispostovani…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...