PKS pozvala članice Open Balkan inicijative da iskoriste poslovni prostor u Slobodnoj zoni na svetskoj izložbi u Dubaiju

Biznis hab Srbije otvoren za privrednike iz Albanije i Severne Makedonije

BiznisSrbijaVesti

1.11.2021 20:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Biznis hab Srbije otvoren za privrednike iz Albanije i Severne Makedonije Biznis hab Srbije otvoren za privrednike iz Albanije i Severne Makedonije
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike iz Albanije i Severne Makedonije da potpuno besplatno koriste Biznis hab Srbije u Slobodnoj zoni Dubai South... Biznis hab Srbije otvoren za privrednike iz Albanije i Severne Makedonije

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike iz Albanije i Severne Makedonije da potpuno besplatno koriste Biznis hab Srbije u Slobodnoj zoni Dubai South tokom svetske izložbe Expo Dubai 2020, saopšteno je iz PKS u ponedeljak.

Predsednik PKS Marko Čadež obišao je danas paviljon Albanije i Severne Makedonije i pozvao privrednike iz zemalja članica Open Balkan inicijative da besplatno koriste Biznis hab Srbije, navodi se u saopštenju

Na raspolaganju im je 600 kvadratnih metara poslovnog prostora u Slobodnoj zoni Dubai South, u kojoj posluje veliki broj velikih svetskih kompanija, od švedske firme Ikea do najvećih svetskih proizvođača. Čadež je rekao da će PKS obezbediti uslove da firme iz pomenutih zemalja učestvuju u umrežavanju i organizuju B2B sastanke tokom svih šest meseci koliko traje svetska izložba Expo 2020 Dubai.

Prilikom posete paviljonu Albanije, Čadež je razgovarao sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veljajem (Erion Veliaj), koji se zahvalio na pozivu kompanijama da koriste Biznis hab.

Kako je rekao Veljaj, kroz proces Otvorenog Balkana on i Čadež su došli do zaključka da su zajedno u ovome i da kroz zajedničku saradnju mogu da pokrenuti ovaj region. On je dodao da je i Albanija, poput Srbije otvorena da organizuje investicionu konferenciju jer ima u vidu da je dosta investitora iz Srbije zainteresovano za njihove marine.

U razgovoru sa generalnim komesarom Severne Makedonije na “Expo 2020 Dubai” Bekrijem Ajdinijem, Čadež je istakao značaj učešća naših zemalja na ovoj najvećoj svetskoj izložbi.

Kako je naveo Čadež, više od 350 privrednika iz Srbije učestvovalo je na ovoj izložbi. Neki su već ugovorili nove biznise, a predsednik PKS je pozvao sve kompanije iz Severne Makedonije da koriste sve mogućnosti koje pruža Biznis hab Srbije.

  • SUNCOKRET

    22.3.2022 #1 Author

    Lep prijateljski gest u generalno ideja o udruživanju na Balkanu mi se dopada.

    Odgovori

  • Lolek

    6.10.2022 #2 Author

    super

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...