Video-igre gejming giganta više neće biti dostupne igračima u Kini

Blizzard i NetEase raskidaju četrnaestogodišnju saradnju

Hi-techLifestyleSvetVesti

17.11.2022 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Blizzard i NetEase raskidaju četrnaestogodišnju saradnju Blizzard i NetEase raskidaju četrnaestogodišnju saradnju
Blizzard Entertainment i NetEase izazvali su neodobravanje gejmera objavom da hitovi kao što World of Warcraft (WoW) od sledeće godine neće biti dostupni u... Blizzard i NetEase raskidaju četrnaestogodišnju saradnju

Blizzard Entertainment i NetEase izazvali su neodobravanje gejmera objavom da hitovi kao što World of Warcraft (WoW) od sledeće godine neće biti dostupni u Kini, jer se njihova četrnaestogodišnja saradnja okončala.

Nakon što je Blizzard saopštio da sa kineskom firmom nije uspeo da postigne dogovor koji bi bio u skladu sa njegovim “poslovnim principima i obavezama za igrače i zaposlene”, vrednost akcija kompanije NetEase je na berzi u Hong Kongu pala za devet odsto.

Saopštenje kompanije Blizzard, u kome nisu objavljeni detalji, bilo je jedna od najpopularnijih tema na kineskoj platformi Weibo, gde je imalo više od 100 miliona pregleda propraćenih komentarima šokiranih korisnika. Mnogi od njih su naveli da su ovu video-igru igrali duže od 10 godina, piše Reuters.

Iz Blizzard-a su naveli i da će obustaviti nove prodaje u predstojećim danima, kao i da će igrači biti informisani o tome.

Među video-igrama koje će biti suspendovane 24. januara u ponoć nalaze se WoW, Hearthstone, Warcraft III: Reforged, Overwatch, StarCraft serijal, Diablo III i Heroes of the Storm, naveli su iz Blizzard-a.

Iz kompanije NetEase je u saopštenju na kineskom jeziku potvrđeno da se saradnja sa Blizzard-om neće nastaviti jer dve firme nisu uspele da se dogovore u vezi sa osnovnim uslovima saradnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...