odgovori ministarstva nisu zadovoljavajući

Blokiran centar Novog Sada, poljoprivrednici imaju tri zahteva

AgrobiznisSrbijaU fokusuVesti

10.8.2022 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Blokiran centar Novog Sada, poljoprivrednici imaju tri zahteva Blokiran centar Novog Sada, poljoprivrednici imaju tri zahteva
Blokada centra Novog Sada je počela je u sredu u osam časova, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće do daljeg. Trenutne blokade su... Blokiran centar Novog Sada, poljoprivrednici imaju tri zahteva

Blokada centra Novog Sada je počela je u sredu u osam časova, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće do daljeg.

Trenutne blokade su vid upozorenja vlastima kojima, a u devet sati je istekao rok koji su dali vlastima da reaguju na njihove zahteve.

Njihovi zahtevi su da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, te gorivo za jesenje radove košta 170 dinara, na svim pumpama, i to da se omogući najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina, piše agencija Beta.

Za prolećnu setvu traži se obavezan plavi dizel i oslobađanje akciza na gorivo.

Poljoprivrednik Mileta Slankamenac je za 021.rs rekao da su obećani odgovori iz Ministarstva poljoprivrede stigli, ali da nisu ono što su poljoprivrednici očekivali, prenela je agencija Beta.

Poljoprivredici su proveli noć ispred Banovine (zgrada u kojoj je Izvršno veće Vojvodine), a tokom noći došlo je i nekoliko traktora iz raznih delova pokrajine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...