Royal Mail najvio štrajkove u novembru

Britanski poštari neće raznositi pošiljke tokom „crnog petka“

SvetVesti

3.11.2022 10:10 Autor: Vladimir Jokanović 3

Britanski poštari neće raznositi pošiljke tokom „crnog petka“ Britanski poštari neće raznositi pošiljke tokom „crnog petka“
Radnici britanske pošte Royal Mail najavili su dva dvodnevna štrajka, nakon što je njihov sindikat odbacio najnoviju ponudu kompanije i program za promene, opisujući... Britanski poštari neće raznositi pošiljke tokom „crnog petka“

Radnici britanske pošte Royal Mail najavili su dva dvodnevna štrajka, nakon što je njihov sindikat odbacio najnoviju ponudu kompanije i program za promene, opisujući ih kao „objavu rata poštarima“.

Sindikat radnika u komunikacijama (CWU) koji predstavlja zaposlene u britanskoj pošti, objavio je da će radnici štrajkovati 24. i 25. novembra, odosno tokom „crnog petka“, dana najveće kupovine u godini, prenosi Guardian.

Drugi štrajk biće započet 30. novembra, dva dana nakon „sajber ponedeljka“, jednog od najpopularnijih dana za kupovinu na mreži. Mnogi trgovci na malo u tim danima prodaju robu po promotivnim cenama, što dovodi do povećanja potražnje za isporukama.

Sindikalna poštanska uprava razgovaraće u četvrtak o novim akcijama uoči Božića, a takođe će biti održano glasanje o nepoverenju glavnom direktoru pošte. CWU je odbio njegovu ponudu o povećanju plata za sedam odsto u naredne dve godine, kao i paušalnu isplatu dva odsto plate u ovoj godini.

Sindikat je ovu ponudu nazvao „podrugljivom“, jer prikriva realno smanjenje plata. Sindikat je takođe naveo da su široko rasprostranjene promene u vezi sa uvođenjem „vlasnika – vozača u stilu Ubera“, zatvaranja poštanskih centara i promene radnog vremena, što je izazvalo ogorčenje radnika.

CWU je naveo da se 115.000 članova sindikata bore protiv „uberizacije“ pošte i uništavanja uslova rada, kao i da neće odustati od borbe za zaštitu svoje industrije i odbrane svojih sredstava za život. Royal mail saopštio je ranije da će u slučaju štrajka gubiti po milion funti dnevno, jer sindikat bira „put produženja poremećaja umesto rešenja“.

  • Anna

    3.11.2022 #1 Author

    I u Srbiji poštari štrajkuju, već godinu dana. 😉

    Odgovori

  • TATJANA

    4.11.2022 #2 Author

    Ide se ka modernizaciji i prestaje potreba za mnogim profilima

    Odgovori

  • Tina

    9.11.2022 #3 Author

    Znaju koji dan treba da izaberu, da ne propadne strajk

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...