Nezadovoljstvo zaposlenih u kompaniji Royal mail

Štrajk poštara u Velikoj Britaniji

SvetVesti

28.9.2022 08:58 Autor: Vladimir Jokanović 2

Štrajk poštara u Velikoj Britaniji Štrajk poštara u Velikoj Britaniji
Sindikat koji predstavlja poštanske radnike u Velikoj Britaniji saopštio je da je pozvao na štrajk u trajanju 19 dana, zbog neslaganja sa politikom transformacije... Štrajk poštara u Velikoj Britaniji

Sindikat koji predstavlja poštanske radnike u Velikoj Britaniji saopštio je da je pozvao na štrajk u trajanju 19 dana, zbog neslaganja sa politikom transformacije državne kompanije za poštanske usluge Royal mail.

Planirani štrajkovi biće održani u oktobru i novembru, saopštio je Sindikat radnika u komunikacijama (CWU), koji predstavlja 115.000 radnika zaposlenih u pošti Royal mail, prenosi Reuters. Odluci o štrajku prethodilo je saopštenje pošte da želi da „modernizuje načine rada“.

Kompanija Royal mail nije precizirala o kakvoj vrsti modernizacije je reč, navodeći da o tome razgovara sa CWU. Sindikat je saopštio da Royal mail namerava da se povuče iz glavnih sporazuma, da nastavi sa pogoršanjem uslova za zaposlene i da potpuno ostavi sindikat po strani.

Sindikat dodaje da će predloženi štrajkovi imati „dramatičan uticaj“, jer obuhvataju dane kao što je „crni petak“ i „sajber ponedeljak“. Royal mail navela je da će u slučaju štrajka gubiti po milion funti dnevno, jer sindikat bira „put produženja poremećaja umesto rešenja“.

„Dalji štrajkovi i otpor sindikata transformacijama, samo će pogoršati našu finansijsku poziciju i zgroziti dugoročnu sigurnost posla naših poštara“, saopštio je Royal mail. Prvi štrajk radnika zakazan je za sredu 28. septembra, naveo je CWU u saopštenju.

Štrajkove su najavili i britanski sindikati medicinskih sestara i državnih službenika zbog plata u javnom sektoru koje ne idu u korak sa inflacijom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...