na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije

Brnabić sa potpredsednikom EBRD o realizaciji projekata u ekonomiji

AgrobiznisBiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

15.6.2022 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brnabić sa potpredsednikom EBRD o realizaciji projekata u ekonomiji Brnabić sa potpredsednikom EBRD o realizaciji projekata u ekonomiji
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u sredu sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom (Alain Pilloux)  o nastavku... Brnabić sa potpredsednikom EBRD o realizaciji projekata u ekonomiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u sredu sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom (Alain Pilloux)  o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti razvoju srpske ekonomije, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla značaj podrške EBRD u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora, kao i zaštiti životne sredine.

Ona je istakla da su na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije i upoznala Pijua sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije, obrazovanja, podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa, kao i značajnom uspehu u domenu digitalizacije.

Brnabić je rekla da je prioritetni cilj Srbije ulaganje i jačanje IT sektora, „u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja“.

Potpredsednik EBRD Alen Piju istakao je da ta banka nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...