dogovoren novi sastanak

Brnabić sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća o visini zarade

SrbijaVesti

18.11.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Brnabić sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća o visini zarade Brnabić sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća o visini zarade
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća sa kojima je razgovarala o izazovima u vezi sa socijalno-ekonomskim položajem zaposlenih... Brnabić sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća o visini zarade

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima sindikata četiri železnička preduzeća sa kojima je razgovarala o izazovima u vezi sa socijalno-ekonomskim položajem zaposlenih u železničkom sektoru, a koji se odnose na metodologiju, koeficijente i visinu zarade, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da su se „sagovornici dogovorili da se organizuje novi sastanak u istom sastavu, kada će razgovarati o pronalaženju mogućnosti za poboljšavanje položaja zaposlenih u ovom sektoru u skladu sa zakonom“, prenosi Beta.

Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predstavnici ministarstva finansija i ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U delatnosti izgradnje železničkih pruga i podzemnih železnica u Srbiji dominiraju kineske kompanije, a među prvih pet koje su u 2022. godini ostvarile najviše prihoda iz poslovanja čak četiri su iz Kine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...