BROJ OBOLELIH U REGIONU RASTE U Hrvatskoj skoro 1.000 zaraženih korona virusom

IzdvajamoRegionVesti

2.4.2020 10:56 Autor: Ljiljana Begović 0

BROJ OBOLELIH U REGIONU RASTE U Hrvatskoj skoro 1.000 zaraženih korona virusom BROJ OBOLELIH U REGIONU RASTE U Hrvatskoj skoro 1.000 zaraženih korona virusom
Broj obolelih od korona virusa u regionu i dalje raste, a najviše obolelih i dalje ima Hrvatska. Dobra vest je da je dnevni broj... BROJ OBOLELIH U REGIONU RASTE U Hrvatskoj skoro 1.000 zaraženih korona virusom

Broj obolelih od korona virusa u regionu i dalje raste, a najviše obolelih i dalje ima Hrvatska. Dobra vest je da je dnevni broj novoobolelih i dalje dvocifren.

U Hrvatskoj je obolelo još 96 osoba, ukupno 963, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare. On je naglasio da popuštanja mera izolacije za sada neće biti i da se situacija u Hrvatskoj procenjuje svakog dana.

U Crnoj Gori  potvrđeno je 17 novih slučajeva obolelih od korona virusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje pa je broj inficiranih u ovoj zemlji porastao na 140. Pomoćnik direktora ovog instituta Senad Begić rekao je da je do sada testirano 1.030 osoba, da u Crnoj Gori stopa oboljevanja iznosi 22 odsto. „Nismo očekivali da ćemo imati ovoliko kontakata. Nismo očekivali da se virus širi među opštinama, što se dešava i pored donesenih mera“, kazao je Begić.

U BiH u poslednjih 24 sata evidentiran je 31 novi slučaj zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih dostigao 490. Među novoobolelima nalazi se i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja u Sarajevu. U kliničkom centru na lečenju se nalazi 105 osoba, od kojih su 42 sa srednje teškom kliničkom slikom, dok je šest osoba na respiratoru.

U Sloveniji je 841 osoba obolela od korona virusa, prenosi agencija STA. U ovoj zemlji do sada je preminulo  petnaestoro zaraženih ljudi. Od početka epidemije potpuno se oporavilo 10 pacijenata.

U Severnoj Makedoniji ukupan broj obolelih se popeo na 354, do sada je preminulo jedanaest osoba , dok su četiri pacijenta na respiratorima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Korona virusom je u svetu zaraženo više od 936.000 ljudi, a umrlo je oko 47.000. Polovina svetske populacije živi pod restriktivnim merama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...