podgorički aerodrom beleži rast, a tivatski pad u odnosu na 2019 godinu

Broj putnika na crnogorskim aerodromima skoro udvostručen u odnosu na 2021. godinu

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeRegionTurizamU fokusuVesti

2.8.2022 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Broj putnika na crnogorskim aerodromima skoro udvostručen u odnosu na 2021. godinu Broj putnika na crnogorskim aerodromima skoro udvostručen u odnosu na 2021. godinu
Predsednik Borda dirketora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić saopštio je da je porast broja putnika na crnogorskim aerodromima u odnosu na prošlu godinu evidentan... Broj putnika na crnogorskim aerodromima skoro udvostručen u odnosu na 2021. godinu

Predsednik Borda dirketora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić saopštio je da je porast broja putnika na crnogorskim aerodromima u odnosu na prošlu godinu evidentan i skoro je udvostručen.

I dok su u prvih sedam meseci prošle godine imali oko 560.000 putnika, Dobardžić je kazao da u ovom momentu očekuju milionitog putnika u 2022. godini.

On je gostujući na TVCG rekao da 2020. godina nije adekvatan reper, ali da su u odnosu na 2019. godinu na 70 odsto, prenosi agencija Mina.

„Podgorički aerodrom beleži neverovatne rezultate. Nama je očekivano da Tivat tokom leta beleži rast, ali ove godine imamo potpunu promenu. Aerodrom Podgorica je na 94 odsto broja opsluženih putnika u odnosu na 2019. godinu“, rekao je Dobardžić.

Sa druge strane, kako je naveo, Aerodrom Tivat beleži pad u odnosu na 2019. godinu, što je rezultat smanjenog broja putnika sa nekad tradicionalnih tržišta.

„Imamo i pad u odnosu na prošlu godinu u Tivtu jer smo preko oba aerodroma, a dominantno preko tivatskog imali opsluženih skoro 300.000 putnika samo s ukrajinskog tržišta“, objasnio je Dobardžić.

Dobardžić je kazao da je potrebno proširenje podgoričkog aerodroma, te da je trajno, odnosno dugoročno rešenje, izgradnja još jedne terminalne zgrade.

Govoreći o otvaranju avio-linije između Crne Gore i Saudijske Arabije, Dobardžić je rekao da ona ima istorijski karakter, jer je u pitanju specifično tržište od 35 miliona ljudi. Umesto jedne, kako je rekao, Crna Gora će imati dve linije prema Rijadu, prenosi agencija Mina.

„Njima godišnji odmori traju do kraja avgusta. Letovi će trajati dok bude trajao bezvizni režim sa Saudijskom Arabijom, a to je do 30. septembra”, naveo je Dobardžić.

Izrazili su, kako je rekao, nadu da se letovi realizuju i tokom zimskih meseci jer postoji interesovanje za crnogorske zimske turističke centre.

On smatra da je otvaranje svakog novog tržišta vetar u leđa, imajući u vidu smanjen priliv turista s ruskog i ukrajinskog tržišta zbog rata u Ukrajini.

  • GOCA BG

    7.8.2022 #1 Author

    Nema Rusa i Ukrajinaca pa je podbacio Tivatski aerodrom…

    Odgovori

  • FRUIT04

    7.8.2022 #2 Author

    Dosta je povoljnija karta do PG nego TV. Parola snadji se.

    Odgovori

  • Maša

    14.8.2022 #3 Author

    Masalaaa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...