Za obezbeđenje fiskalne rezerve planirana sedam puta veća suma

Crna Gora se zadužuje za novih 50 miliona evra

RegionVesti

22.12.2022 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crna Gora se zadužuje za novih 50 miliona evra Crna Gora se zadužuje za novih 50 miliona evra
Vlada Crne Gore je dogovorila sa Crnogorskom komercijalnom bankom (CKB) zaduženje od 50 miliona evra, u cilju obezbeđenja fiskalne rezerve za narednu godinu, saopštio... Crna Gora se zadužuje za novih 50 miliona evra

Vlada Crne Gore je dogovorila sa Crnogorskom komercijalnom bankom (CKB) zaduženje od 50 miliona evra, u cilju obezbeđenja fiskalne rezerve za narednu godinu, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Sa CKB je dogovoren iznos od 50 miliona evra na rok otplate od pet godina, grejs periodom od godinu, sa fiksnom kamatnom stopom od 7,5 odsto godišnje“, rekao je Damjanović na sednici Vlade CG.

Vlada je usvojila Informaciju o dugoročnom zaduživanju, u cilju obezbeđivanja dela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za ovu godinu i stvaranja fiskalne rezerve s Predlogom ugovora o kreditu.

Damjanović je podsetio da je Zakonom o budžetu i odlukom o zaduživanju Crne Gore predviđeno da se država ove godine može zadužiti do 350 miliona evra za potrebe finansiranja deficita i stvaranja fiskalne rezerve.

“Domaće banke su, osim za državne zapise, pokazale interesovanje za dugoročno kreditiranje. Do sad smo se zadužili 39 miliona evra preko zapisa i 16 miliona dugoročnih kredita, ukupno 55 miliona evra, kazao je Damjanović.

  • MAŠA

    25.12.2022 #1 Author

    Treba to vracati posle…

    Odgovori

  • NATI29

    8.1.2023 #2 Author

    Bas cesto tekstova oko zaduzenja i kredita Crne Gore

    Odgovori

  • Coka13

    23.1.2023 #3 Author

    I oni su počeli sve više i sve češće da se zadužuju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...