predavači i panelisti o aktuelnim oblastima veštačke inteligencije

DIDS 2024 pod sloganom „Budućnost je sada“ 12. marta u Beogradu

SrbijaVesti

10.2.2024 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

DIDS 2024 pod sloganom „Budućnost je sada“ 12. marta u Beogradu DIDS 2024 pod sloganom „Budućnost je sada“ 12. marta u Beogradu
Tradicionalni Dan internet domena Srbije održaće se u utorak, 12. marta 2024. godine u Domu omladine u Beogradu. DIDS 2024 će svojim temama, predavačima,... DIDS 2024 pod sloganom „Budućnost je sada“ 12. marta u Beogradu

Tradicionalni Dan internet domena Srbije održaće se u utorak, 12. marta 2024. godine u Domu omladine u Beogradu.

DIDS 2024 će svojim temama, predavačima, panelistima i učesnicima duboko zaći u aktuelnu oblast veštačke inteligencije (AI).

Organizator, Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)“, ovogodišnji događaj održava pod sloganom “Budućnost je sada”, čime se ističe činjenica da fenomeni nekada rezervisani za domen naučne fantastike postaju sve prisutnija stvarnost.

Vodeći predavači i panelisti neće izostati ni u ovogodišnjem izdanju DIDS konferencije.

„Izdvajamo keynote obraćanje dr Emili Roberts koja je doktorirala u oblasti AI i mašinskog učenja, a koja će nam govoriti o borbi protiv sajber uznemiravanja u eri dubokog lažiranja (deepfake). Predavanje “Psihološka dinamika društvenog inženjeringa” Ine Poljak osvrnuće se na to kako socijalni inženjering može biti fascinantan način zloupotrebe tehnologije i psihologije, kako se pripremiti na rizike i odbraniti od manipulacija. Ekipi eminentnih predavača pridružiće se Voja Žanetić sa keynote predavanjem “Ka finalu velike promene” u kome će nam pričati o tome kako AI menja svet“, istaknuto je u saopštenju.

Pod moderacijom Slobodana Markovića, digitalnog savetnika pri UNDP-u i Marijane Borković iz marketing tima u RNIDS-u, održaće se AI panel sa sagovornicima: Danetom Blačićem, Danijelom Miloševićem, Đorđem Krivokapićem i Milošem Skokićem. Oni će, svako iz svoje vizure (tehnologija, pravo, marketing), učesnicima konferencije približiti probleme u vezi sa veštačkom inteligencijom, kao i njen značaj u realnom poslovnom i opštem društvenom okruženju, sa posebnim osvrtom na kreativnu stranu AI priče.

Deo događaja rezervisan je za predstavljanje rezultata istraživanja o prevenciji online bezbednosnih rizika za mala i srednja preduzeća, kao i za priču o uspehu projekta “Lokalac na internetu”.

Kao i do sada, skup podržava prisustvo i širenje ćirilice na domaćem internetu – ovog puta biće održan panel sa temom “Ćirilica u brendingu” koji će moderirati prof. dr Slavica Cicvarić Kostić, a sagovornici će joj biti Jana Ošorlić, Dušan Simić, Slavoljub Stanković i Slavimir Futro. Nakon toga će Dušan Stojičević održati predavanje “Ćirilica na internetu – za i protiv ”.

DIDS 2024 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala. Prisustvo konferenciji je besplatno.

Zbog ograničenog broja mesta, registracija posetilaca putem DIDS sajta je obavezna.

 • Kata

  10.2.2024 #1 Author

  Svaka cast

  Odgovori

 • HANA

  11.2.2024 #2 Author

  Auh,…😳

  Odgovori

 • REA

  11.2.2024 #3 Author

  Koliko desavanja o kojima nista nzm…

  Odgovori

 • BLIZANAC

  11.2.2024 #4 Author

  To je naša budućnost pa samim tim i vredi o tome diskutovati

  Odgovori

 • LAV

  11.2.2024 #5 Author

  Buducnost jeste sada i treba je iskoristiti bas u ovom momentu, sto inace malo ko radi sto privatno sto poslovno.

  Odgovori

 • Faith

  11.2.2024 #6 Author

  Svaka cast, jako lepa stvar je odrzati cirilicu, ipak je to nase pismo

  Odgovori

 • LEBRON

  11.2.2024 #7 Author

  Samo napred

  Odgovori

 • VALERIJA

  11.2.2024 #8 Author

  Odlično, sad znam i datum.

  Odgovori

 • GAGA

  11.2.2024 #9 Author

  Svaka cast zaista

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...