Tema i remont u Rafineriji nafte Pančevo

Đedović Handanović sa Harčenkom o saradnji na projektima u sektoru energetike

SrbijaVesti

22.5.2024 17:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đedović Handanović sa Harčenkom o saradnji na projektima u sektoru energetike Đedović Handanović sa Harčenkom o saradnji na projektima u sektoru energetike
Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o saradnji... Đedović Handanović sa Harčenkom o saradnji na projektima u sektoru energetike

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o saradnji dveju zemalja na projektima u sektoru energetike, među kojima je i remont u Rafineriji nafte Pančevo.

Đedović Handanović je navela da su radovi na remontu u finalnoj fazi, dodavši da su zalaganjem svih učesnika u projektu prevaziđeni određeni izazovi, kao i da je proizvodnja dizela već uspostavljena i da su izbegnuti poremećaji na domaćem tržištu.

Ovo postrojenje je od velikog značaja ne samo za energetski sektor, već i za čitavu privredu i veoma je važno da se čitav posao završi do kraja ove nedelje, naglasila je ministarka.

Sagovornici su razgovarali i o projektu proširenja skladišta gasa u Banatskom Dvoru, u vlasništvu Srbijagasa i ruskog Gazproma, koji je jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru i od velikog značaja za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom.

Ministarka je istakla dobru saradnju sa ruskim partnerima na revitalizaciji HE Đerdap 1, kojom je Srbija dobila dodatnih približno 100 megavata zelene energije.

Ona je ukazala na to da, nakon uspešnog završetka ovog projekta, Ministarstvo planira i revitalizaciju HE Đerdap 2, koja će značiti veću energetsku stabilnost, kao i produženje životnog veka agregata, kao što je urađeno i sa HE „Đerdap 1“.

Đedović Handanović je izrazila zahvalnost na podršci Ruske Federacije Srbiji u veoma teškoj situaciji, kada se na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija razmatra rezolucija o Srebrenici.

Ambasador Ruske Federacije čestitao je ministarki novi mandat i istakao da je u prethodnom periodu ostvarena dobra razmena mišljenja i dijalog koji se pretvara i u konkretne rezultate.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.