fokusu ministarstva stabilizacija sektora proizvodnje uglja i električne energije

Đedović: Saradnja Srbije sa EBRD u oblasti energetike biće nastavljena

SrbijaVesti

24.11.2022 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Đedović: Saradnja Srbije sa EBRD u oblasti energetike biće nastavljena Đedović: Saradnja Srbije sa EBRD u oblasti energetike biće nastavljena
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u četvrtak sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom... Đedović: Saradnja Srbije sa EBRD u oblasti energetike biće nastavljena

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u četvrtak sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Кolanjelijem o saradnji na projektima u energetskom i rudarskom sektoru.

Ona je zahvalila toj međunarodnoj instituciji na dosadašnjoj podršci i izrazila uverenje da će saradnja biti nastavljena, pre svega u oblasti energetike, prenosi Beta.

Istakla je da je u fokusu ministarstva stabilizacija sektora proizvodnje uglja i električne energije, kako bi se unapredila produktivnost i efikasnost, ali i podigao udeo obnovljivih izvora energije u energetskom miksu.

„Osim ulaganja u proizvodnju potrebne su nam i nove investicije u transmisionu i distributivnu mrežu. Tu je i proces dekarbonizacije, za koji su potrebna značajna finansija sredstva, od kojih i zavisi brzina tog procesa“, rekla je Đedović.

Кolanjeli je istakao da EBRD želi da pruži punu podršku Srbiji u finansiranju dugoročne strategije dekarbonizacije.

„Takođe, Srbiji je na raspolaganju i ekspertska pomoć EBRD u izradi strateških planova“, dodao je Кolanjeli.

  • GOCA BG

    27.11.2022 #1 Author

    Samo da imamo doboljno za grejanje i struju…

    Odgovori

  • VERA

    27.11.2022 #2 Author

    Samo se zaduzuju. Teslo nama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...