Održan diplomatski forum u Antaliji

Đerlek: Srbija nastavlja da neguje ekonomske odnose sa Turskom

SrbijaVesti

4.3.2024 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đerlek: Srbija nastavlja da neguje ekonomske odnose sa Turskom Đerlek: Srbija nastavlja da neguje ekonomske odnose sa Turskom
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je na Diplomatskom forumu u Antaliji da Srbija nastavlja da neguje diplomatske, ekonomske i prijateljske odnose... Đerlek: Srbija nastavlja da neguje ekonomske odnose sa Turskom

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je na Diplomatskom forumu u Antaliji da Srbija nastavlja da neguje diplomatske, ekonomske i prijateljske odnose sa Turskom.

Đerlek je prisustvovao forumu na poziv ministra spoljnih poslova Turske Hakana Fidana, gde se susreo se brojnim liderima, ministrima, diplomatama, privrednicima i direktorima kompanija.

Glavna tema okupljanja bila je „Isticanje diplomatije u prvi plan u vremenima krize“, piše agencija Beta.

Srpski ministar je ocenio da postoje dva glavna razloga zbog čega su takvi događaji važni i neophodni.

„Prvi je što se trenutno nalazimo u izuzetno kriznoj situaciji na globalnom nivou koju prate krvavi sukobi, ratovi i akti terorizma, a drugi – na Balkanu se suočavamo sa posebnim izazovima, te je panel „Izazovi i mogućnosti Balkana“, ispunio zadatak kroz jasno artikulisane stavove, usmerene ka budućnosti, koji podrazumevaju evropsku perspektivu“, rekao je Đerlek.

On je istakao da je u takvim vremenima ključno tražiti rešenja kroz zajedničke napore i diplomatiju, kao i da je bilo važno razgovarati o svim temama pa i o otvorenim pitanjima.

Kako je saopšteno, cilj panela „Izazovi i mogućnosti Balkana“ bio je da se preispita perspektiva Evropske unije (EU), ali i da se razgovara o tome šta svaka država Zapadnog Balkana treba da uradi kako bi u što kraćem roku postala punopravna članica EU.

Diplomatski forum u Antaliji održan je treći put ove godine, od 1. do 3. marta, sa više od 4.700 učesnika iz 148 država.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...