veoma važan projekat za republiku srpsku

Dodik podržava gasifikaciju istočnog dela RS, ali ima dva uslova

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

27.8.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Dodik podržava gasifikaciju istočnog dela RS, ali ima dva uslova Dodik podržava gasifikaciju istočnog dela RS, ali ima dva uslova
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da podržava gasifikaciju istočnog dela Republike Srpske, ali pod dva uslova: da to ne... Dodik podržava gasifikaciju istočnog dela RS, ali ima dva uslova

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da podržava gasifikaciju istočnog dela Republike Srpske, ali pod dva uslova: da to ne znači i snabdevanje gasom Sarajeva u Federaciji BiH i da se promeni naziv preduzeća Sarajevogas sa sedištem u Istočnom Sarajevu, u Republici Srpskoj.

Na sastanku u petak je predstavljen projekt gasifikacije opština Šekovići, Vlasenica, (Igrišta), Milići, Han Pijesak, Pale (Jahorina), Trnovo i proširenja gasne mreže na teritoriji opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, prenosi Beta.

Dodik je posle sastanka novinarima rekao da ne želi da spreči isporuku Sarajevu u Federaciji BiH, ali da želi da se potpuno u tom segmentu odvoji od Federacije BiH.

„Neprihvatljivo je da gas u Sarajevo dolazi preko Istočnog Sarajeva, a da nas u Federaciji BiH stalno uslovljavaju, zatežu i primoravaju“, kazao je on, te je dodao da je zato doneta odluka da se to promeni.

„Mi ne želimo da sprečimo isporuku gasa federalnom Sarajevu, ali imali smo uslovljavanja. Nemamo nameru da vodimo rat bilo s kim, ovo je naš projekat. Želimo da se razdvojimo potpuno od Federacije BiH“, rekao je Dodik.

Premijer RS Radovan Višković naveo je kao je ovo veoma važan projekat za Republiku Srpsku, a da je izgubljeno mnogo vremena, jer je Federacija BiH opstruisala projekat gasifikacije istočnog dela RS.

Premijer RS je kazao da gas u BiH sada ulazi u Šepku kod Zvornika, a da će RS taj ulaz zameniti podstanicom u Bijeljini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...