DOMAĆI TURISTI U SEPTEMBRU ODMARALI U SRBIJI Najviše boravili u banjama i planinskim centrima

BiznisSrbijaTurizamVesti

2.11.2020 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

DOMAĆI TURISTI U SEPTEMBRU ODMARALI U SRBIJI Najviše boravili u banjama i planinskim centrima DOMAĆI TURISTI U SEPTEMBRU ODMARALI U SRBIJI Najviše boravili u banjama i planinskim centrima
Domaći turisti su i u septembru odmor provodili u Srbiji, više nego u istom mesecu prošle godine. Oni su u septembru ostvarili oko 604... DOMAĆI TURISTI U SEPTEMBRU ODMARALI U SRBIJI Najviše boravili u banjama i planinskim centrima

Domaći turisti su i u septembru odmor provodili u Srbiji, više nego u istom mesecu prošle godine. Oni su u septembru ostvarili oko 604 hiljade noćenja, što je za oko 19 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

Kako se navodi, domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u septembru najviše bili zainteresovani za banje, kao i za planinske destinacije – Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd, Kopaonik. Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih devet meseci 2020. nego prošle godine su – Banja Vrdnik, Divčibare i Stara planina.

Foto: Pixabay.com

Strani turisti su, zbog još limitiranih uslova za putovanje, ostvarili oko 94 hiljade noćenja, što je za 76 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine ali skoro 14 hiljada više nego u avgustu mesecu, ove godine. To ukazuje na blagi oporavak međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja, prouzrokovanih Covid-19. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Rusije i Nemačke.

Statistički podaci za prvih devet meseci ove godine pokazuju da je u Srbiji boravilo ukupno milion i 464 hiljade turista, što je za 48 odsto manje u odnosu na isti period 2019. godine. Od toga je domaćih turista bilo milion i 110 hiljada (za 22 odsto manje u odnosu na period januar-septembar 2019, a inostranih 354 hiljade (za 75 odsto manje), navodi se u saopštenju TOS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...