Cineworld Group ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u SAD

Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot

KulturaNovacStečajSvetVesti

9.9.2022 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot
Britanska kompanija Cineworld Group, jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot. Prethodno... Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo zahtev za bankrot

Britanska kompanija Cineworld Group, jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot.

Prethodno je The Wall Street Journal izvestio da vlasnik Regal Cinemasa ima težak period iza sebe, te da su mu akcije pale čak 80 odsto negde sredinom avgust, prenosi Telegraf Biznis.

Naime, Cineworld Group se tada posavetovao sa advokatima o procesu bankrota u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, jer im je „prijem ispod očekivanja“.

Kako Guardian prenosi, Cineworld je za sada podneo zahtev za zaštitu od bankrota samo u SAD, a namera je restrukturiranje, nakon što se britanski gigant suočio sa malim brojem gledalaca.

Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u SAD, više od 100 u Britaniji i Irskoj, i druge objekte širom Evrope i Izraela. Poseduje lanac Picturehouse u Britaniji i Regal bioskope u SAD.

U saopštenju su naveli da podnose zahtev za zaštitu od stečaja iz Poglavlja 11, te da je proces restrukturiranja pod nadzorom suda koji kompanijama daje vremena da pregovaraju sa poveriocima kako bi postigli nagodbu o smanjenju dugova.

Iz Cineworlda su istakli da će „pokušati da implementiraju transakciju razduživanja, koja će značajno smanjiti dug grupe, ojačati njen bilans stanja i obezbediti finansijsku snagu i fleksibilnost za ubrzanje i kapitalizaciju strategije kompanije u bioskopskoj industriji“, piše Guardian.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...