Saobraćajnica duga oko 22 km

Država izabrala strateške partnere za gradnju severne obilaznice oko Kragujevca

InfrastrukturaSrbijaVesti

21.6.2023 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država izabrala strateške partnere za gradnju severne obilaznice oko Kragujevca Država izabrala strateške partnere za gradnju severne obilaznice oko Kragujevca
Vlada Srbije donela je odluku o izboru strateškog partnera radi realizacije projekta izgradnje severne obilaznice oko Kragujevca. Za strateškog partnera na izgradnji severne obilaznice... Država izabrala strateške partnere za gradnju severne obilaznice oko Kragujevca

Vlada Srbije donela je odluku o izboru strateškog partnera radi realizacije projekta izgradnje severne obilaznice oko Kragujevca.

Za strateškog partnera na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca izabran je konzorcijum koji čine kompanije iz Beograda Srbijaautoput i Euro Motus, piše u odluci objavljenoj u Službenom glasniku.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je u maju javni poziv za izbor strateškog partnera za realizaciju projekta izgradnje severne obilaznice oko Kragujevca.

Osnovne obaveze budućeg strateškog partnera su da izradi tehničku dokumentaciju koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta, kao i da izgradi severnu obilaznicu oko Kragujevca, piše poslovni portal eKapija.

Planirano je da ova saobraćajnica bude dužine oko 22,2 kilometra i da prolazi kroz naselja Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice i Divostin.

Na trasi je definisano pet denivelisanih ukrštanja sa trasama postojećih državnih i opštinskih puteva, kao i 23 mosta, nadvožnjaka i vijadukta.

Investitor ovog projekta je JP Putevi Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...