Van saobraćaja u narednih godinu dana

Generalni remont srpske brodske prevodnice Đerdap 2

InfrastrukturaSrbijaU fokusu

20.6.2023 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Generalni remont srpske brodske prevodnice Đerdap 2 Generalni remont srpske brodske prevodnice Đerdap 2
Srpska brodska prevodnica Đerdap 2 biće zbog generalnog remonta van saobraćaja od 18. jula ove godine do 17. jula 2024. godine. Celokupno prevođenje plovila... Generalni remont srpske brodske prevodnice Đerdap 2

Srpska brodska prevodnica Đerdap 2 biće zbog generalnog remonta van saobraćaja od 18. jula ove godine do 17. jula 2024. godine.

Celokupno prevođenje plovila u svojoj zoni odgovornosti od 858. do 868. kilometra reke Dunav, preuzeće rumunska strana prevodnice Đerdap 2, saopštila je Lučka Kapetanija Prahovo, a prenosi eKapija.

Prevodnica Đerdap 2 se remontuje kako bi se povećala pouzdanost i smanjilo vreme ciklusa prevođenja.

„Upozoravaju se svi učesnici u plovidbi da svoju brzinu prilagode opštoj bezbednosti plovidbe i poštuju naloge rukovaoca brodske prevodniice, Inspektora bezbednosti plovidbe i LK Prahovo“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, adaptacija prevodnice na Đerdapu 2 najavljena je 2020. godine, kada je vrednost radova bila procenjena na 60 miliona evra, od čega jednu polovinu predstavlja grant Evropske unije, a drugu sredstva Evropske investicione banke.

Posle potpisivanja ugovora o adaptaciji brodske prevodnice u sastavu Hidroelektrane Đerdap 2 u martu prošle godine, tadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da će to ministarstvo uložiti pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...