Počela adaptacija prevodnice kod Đerdapa 2, vredne 29 miliona evra

Za vodne koridore u zemlji pola milijarde evra

InvesticijeSrbijaVesti

22.3.2022 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Za vodne koridore u zemlji pola milijarde evra Za vodne koridore u zemlji pola milijarde evra
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je, posle potpisivanja ugovora o adaptaciji brodske prevodnice u sastavu Hidroelektrane Đerdap 2, da će to... Za vodne koridore u zemlji pola milijarde evra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je, posle potpisivanja ugovora o adaptaciji brodske prevodnice u sastavu Hidroelektrane Đerdap 2, da će to ministarstvo uložiti pola milijarde evra u razvoj vodnog saobraćaja i vodnih koridora.

Momirović je naglasio da je Vlada Srbije odlučila da „posle višedecenijskog zapostavljanja saobraćajne i lučke infrastrukture na Dunavu pokrene investicije koje će iz korena promeniti vodni saobraćaj u zemlji“.

Ministar je dodao da će Negotin ove godine postati jedno od najvećih gradilišta u Evropi, posebno kada je u pitanju vodna infrastruktura.

Ugovor o izvođenju radova sa ministrom Momirovićem potpisao je predstavnik konzorcijuma DSD NOELL GmbH Joan Giš (Ioan Gische), koji je rekao da će se realizacija ovog projekta obaviti na profesionalnom nivou, kao što je to bio slučaj i na projektu Đerdap 1.

U saopštenju je navedeno da je vrednost radova 29 miliona evra i da je iz kredita Evropske investicione banke obezbeđeno 60 odsto sredstava, a ostatak iz CEF fonda (Connecting Europe Facility Fund).

„Pored Đerdapa 2, uskoro ćemo krenuti sa rekonstrukcijom Luke Prahovo, čiji je rad od posebnog značaja za poslovanje RTB Bora i Industrije hemijskih proizvoda u Prahovu. Takođe ćemo ugovoriti i početak radova na vađenju potopljene nemačke flote iz Drugog svetskog rata“, izjavio je Momirović.

Tagovi
SRBIJA VESTI
  • ZVEZDICA01

    22.3.2022 #1 Author

    I dalje ne mogu da verujem da Toma Moma odlučije o našem saobraćaju, gradjevini i infrastrukturi…

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.3.2022 #2 Author

    Izgraditi tako nesto je pohvalno…

    Odgovori

  • Milovan94

    22.3.2022 #3 Author

    Samo neka se ulaže u obnovu i rekonstrukcije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...