DUN & BRADSTREET PREUZIMA BISNODE Američka firma za 818 miliona dolara od januara postaje vlasnik švedske kompanije

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

20.10.2020 19:28 Autor: Julijana Vincan 0

DUN & BRADSTREET PREUZIMA BISNODE Američka firma za 818 miliona dolara od januara postaje vlasnik švedske kompanije DUN & BRADSTREET PREUZIMA BISNODE Američka firma za 818 miliona dolara od januara postaje vlasnik švedske kompanije
Američka kompanija Dun & Bradstreet Holdings Inc. (DNB) objavila je da je sklopila konačni ugovor o preuzimanju švedske firme Bisnode Business Information Group AB... DUN & BRADSTREET PREUZIMA BISNODE Američka firma za 818 miliona dolara od januara postaje vlasnik švedske kompanije

Američka kompanija Dun & Bradstreet Holdings Inc. (DNB) objavila je da je sklopila konačni ugovor o preuzimanju švedske firme Bisnode Business Information Group AB (Bisnode).

Procenjena kupovna cena iznosi oko 818 miliona američkih dolara. Očekuje se da će se transakcija zaključiti u januar 2021. godine, nakon dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja i uobičajenih uslova zatvaranja. 

„Zadovoljstvo nam je da uvedemo Bisnode u porodicu Dun & Bradstreet nakon gotovo dve decenije strateškog saveza“, izjavio je Entoni Džebo (Anthony Jabbour), izvršni direktor firme Dun & Bradstreet.

Akvizicija pozicionira širenje Dun & Bradstreet na skandinavske i DACH (Nemačka, Austrija i Švicarska) zemlje, kao i države srednje Evrope.

Nakon zatvaranja transakcije, Dun & Bradstreet će svojoj bazi klijenata dodati više od 110.000 kupaca Bisnode, od malih do velikih preduzeća, uključujući direktni pristup gotovo 500 preduzeća sa sedištem na teritorijima kompanije Bisnode.

Dogovor pruža direktan pristup 33 miliona zapisa iz 550+ izvora koje Bisnode ima širom Evrope, pridonoseći obimu, dubini, raznolikosti i tačnosti firminog oblaka podataka koji se neprestano širi i koji sadrži sveobuhvatne informacije o više od 360 miliona preduzeća.

IT škola
Foto: Tanjug

Dun & Bradstreet važi za vodećeg svetskog snabdevača podataka i analitike poslovnog odlučivanja, prenosi Seebiz.

Bisnode je vodeće evropska kompanija za podatke i analitiku, ali i dugogodišnja članica Dun & Bradstreet Worldwide Network.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...