Odgovor banke uključuje kreditne linije, ulaganja u infrastrukturu i msp

EBRD nakon zemljotresa u Tursku ulaže do 1,5 milijardi evra

Vesti

10.3.2023 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EBRD nakon zemljotresa u Tursku ulaže do 1,5 milijardi evra EBRD nakon zemljotresa u Tursku ulaže do 1,5 milijardi evra
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u iduće dve godine uložiće do 1,5 milijardi evra u jugoistočni deo Turske koji je u februaru... EBRD nakon zemljotresa u Tursku ulaže do 1,5 milijardi evra

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u iduće dve godine uložiće do 1,5 milijardi evra u jugoistočni deo Turske koji je u februaru pogodio razorni potres. Odgovor banke uključuje kreditne linije, ulaganja u infrastrukturu i fokus na mala i srednja poduzeća, objavila je EBRD.

Banka će odgovoriti sa 600 miliona evra u kreditnim linijama lokalnim bankama za kompanije i pojedince ditrektno pogođene potresima, kao i novim zajmovima kompanijama koje učestvuju u naporima obnove u tom području, jačajući ulogu privatnog sektora, rekli navedeno je u saopštenju, prenosi SEEbiz.

„Odgovor EBRD-a usmeren je na oporavak, rekonstrukciju i reintegraciju privrede regije kako bi se očuvali ljudski kapital, sredstva za život i radna mesta u pogođenim gradovima“, objavila je banka sa sedištem u Londonu.

Ujedinjene nacije saopštile su u utorak da su razorni potres i naknadni potresi 6. februara uzrokovali više od 100 milijardi dolara štete samo u Turskoj.

U međuvremenu, Svetska banka je prošle nedelje procenila da je potres u Turskoj prouzrokovao više od 34 milijarde dolara štete te da će sanacija taj iznos udvostručiti.

  • TATJANA

    12.3.2023 #1 Author

    To sto se njima desilo je strasno i treba usmeriti sredstva

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...