Brisel pripremio projekat za jačanje slobode izražavanja

EK izdvaja milion evra za podršku nezavisnim medijima u Srbiji

EUSrbijaVesti

15.3.2024 12:37 Autor: Vladimir Jokanović 6

EK izdvaja milion evra za podršku nezavisnim medijima u Srbiji EK izdvaja milion evra za podršku nezavisnim medijima u Srbiji
Evropska komisija objavila je program podrške nezavisnom medijskom sektoru u Srbiji. Kako ističe EK, Srbija treba da preduzme „hitne mere“ da se suprotstavi antievropskim... EK izdvaja milion evra za podršku nezavisnim medijima u Srbiji

Evropska komisija objavila je program podrške nezavisnom medijskom sektoru u Srbiji. Kako ističe EK, Srbija treba da preduzme „hitne mere“ da se suprotstavi antievropskim narativima, navedeno je u dokumentu.

„Cilj ovog poziva za podnošenje predloga projekata je podrška medijskim organizacijama i udruženjima u njihovom doprinosu sprovođenju i praćenju medijske strategije Srbije u cilju jačanja slobode izražavanja i obezbeđivanja kvaliteta i pluralizma medijske sfere“, navedeno je u dokumentu EK, prenosi Russia Today.

Evropski zvaničnici nameravaju da poboljšaju pristup sadržaju zasnovanom na činjenicama i kvalitetu „na taj način se boreći protiv dezinformacija i lažnih vesti“.

„Pored toga, Srbija treba da preuzme hitne mere kako bi se suprotstavila antievropskim narativima koji šire mnogi mediji“, stoji u dokumentu. Inicijativa takođe treba da podrži bezbednost novinara. EK će izdvojiti milion evra za sprovođenje inicijative.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...