Predstavnici EU razmatraju novu odluku pred 5. februar

EK predložila ograničenje cene ruskih naftnih derivata

EUInfrastrukturaVesti

27.1.2023 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EK predložila ograničenje cene ruskih naftnih derivata EK predložila ograničenje cene ruskih naftnih derivata
Evropska komisija je predložila da Evropska unija odredi ograničenje cene ruskih naftnih derivata kao što je dizel na 100 dolara po barelu i 45... EK predložila ograničenje cene ruskih naftnih derivata

Evropska komisija je predložila da Evropska unija odredi ograničenje cene ruskih naftnih derivata kao što je dizel na 100 dolara po barelu i 45 dolara po barelu za ostale derivate, saopštili su evropski zvaničnici.

Predlog je poslat članicama EU, čiji će predstavnici raspravljati o ovoj odluci kako bi se uspostavio dogovor pre nego što na snagu stupi ograničenje cene na ruske naftne proizvode 5. februara.

Ta odluka prati ograničenje cena na 60 dolara po barelu uvedeno 5. decembra, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Ograničenje cene ruske nafte uvela je i Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7), u kojoj se nalaze Sjedinjene Američke Države (SAD), Japan, Kanada, Britanija, Italija, Francuska i Nemačka, kao i EU.

Oba ograničenja obuhvataju zabranu zapadnim osiguravajućim i brodskim kompanijama da osiguravaju ili da prevoze sirovu naftu i derivate iz Rusije, osim ukoliko su kupljeni po dozvoljenoj ceni ili ispod nje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...