karikatura poznatog repera iz serijala Bored Ape postigla rekordnu cenu

Eminem kupio NFT za 452.000 dolara

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

4.1.2022 12:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Eminem kupio NFT za 452.000 dolara Eminem kupio NFT za 452.000 dolara
Čuveni američki reper Eminem je preko svog naloga Shady_Holdings na najvećoj platformi za trgovinu NFT tokenima Open Sea kupio jedinstveni token iz serijala Bored... Eminem kupio NFT za 452.000 dolara

Čuveni američki reper Eminem je preko svog naloga Shady_Holdings na najvećoj platformi za trgovinu NFT tokenima Open Sea kupio jedinstveni token iz serijala Bored Ape za skoro pola miliona dolara.

Reper, čije je pravo ime Maršal Meters (Marshall Mathers), još nije potvrdio ovu kupovinu za medije, ali je promenio profilnu sliku na svom Twitter nalogu za pomenuti digitalni crtež „smorenog majmunčeta“ koje veoma podsećana na njega.

Blokčejn portal Decrypt je izvestio da je Eminem platio za jedan od crteža majmuna iz serijala 123,45 ETH, ili 452.000 dolara u tom trenutku. Konkretan NFT nazvan je EminApe, prikazuje karikaturalni lik majmuna koji nosi prepoznatljiv reperov kačket na glavi I zlatni lanac oko vrata. Njegov autor poptisan je kao Grandpa Ape Yaht Club.

„Živim u simulaciji“, rekao je kripto entuzijasta koji je prodao NFT Meters. „Hvala Eminemu što je kupio mog majmuna i pridružio se klubu!“

Digitalna agencija Six preuzela je zasluge za „organizovanje“ ove prodaje Eminemu, navodi Decrypt.

Američki mediji s pravom postavljaju pitanje zašto se kontraverzni muzičar odlučio za ovaj potez, odnosno da li će njegovo skorašnje kreiranje sosptvenog naloga za trgovanje NFT tokenima označiti njegov značajniji investitorski ulazak u ove vode.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...