Direktor evropskog proizvođača zabrinut za industriju

Airbus se ne raduje problemima kompanije Boeing

BiznisEU

20.3.2024 13:45 Autor: Vladimir Jokanović 0

Airbus se ne raduje problemima kompanije Boeing Airbus se ne raduje problemima kompanije Boeing
Kompanija Airbus ne raduje se tehničkim problemima sa kojima se suočava američki konkurentski proizvođač Boeing, jer to narušava imidž čitave avio-industrije, izjavio je izvršni... Airbus se ne raduje problemima kompanije Boeing

Kompanija Airbus ne raduje se tehničkim problemima sa kojima se suočava američki konkurentski proizvođač Boeing, jer to narušava imidž čitave avio-industrije, izjavio je izvršni direktor Airbusa Gijom Fori (Guillaume Faury).

„Nisam zadovoljan zbog problema svog konkurenta. To nije dobro za industriju u celini“, izjavio je Fori na konferenciji „Evropa 2024“ u Berlinu u odgovoru novinaru koji je tražio komentar o tehničkim proplemima u Boeingu, prenosi Reuters.

Boeing je u januaru imao problem sa vratima na jednom od aviona 737 MAX tokom leta aviokompanije Alaska Airlines. Direktor evropskog proizvođača istakao je da su glavni prioriteti avio-industrije kvalitet i bezbednost.

Ranije ovog meseca, Boeing je obavestio avio-kompanije koje koriste širokotrupni model 787 Dreamliner da provere prekidače u pilotskoj kabini nakon iznenadnog naglog poniranja na letu LATAM Airlinesa kada je povređeno više od 50 osoba u avionu.

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer (Bruno Le Maire) rekao je na istoj konferenciji u Berlinu da je Airbus trenutno u boljem stanju od Boeinga.

Istovremeno, neimenovani izvori iz avio-industrije navode da Boeing nastoji da otkupi natrag svoju bivšu podružnicu Spirit AeroSystems, giganta u lancu snabdevanja, koja isporučuje ključne komponente za Airbus.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...