Vlada predložila mere za rešavanje problema

Dva ključna sindikata poljoprivrednika u Francuskoj obustavljaju protest

AgrobiznisEU

1.2.2024 19:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dva ključna sindikata poljoprivrednika u Francuskoj obustavljaju protest Dva ključna sindikata poljoprivrednika u Francuskoj obustavljaju protest
Pošto je Vlada Francuske predložila mere za rešavanje problema poljoprivrednika, njihova dva najveća sindikata su u četvrtak saopštila da obustavljaju proteste i blokade puteva čime su... Dva ključna sindikata poljoprivrednika u Francuskoj obustavljaju protest

Pošto je Vlada Francuske predložila mere za rešavanje problema poljoprivrednika, njihova dva najveća sindikata su u četvrtak saopštila da obustavljaju proteste i blokade puteva čime su vršili pritisak za povećanje prihoda i smanjenje administracije koja im ometa rad.

Predsednik Sindikata mladih poljoprivrednika Arno Gajo je zajedno sa šefom najvećeg francuskog sindikata farmera FNSEA održao govor u kojem je pozvao članove da obustave blokade koje su, uprkos mnogobrojnim policajcima, zaustavile saobraćaj i na osam auto-puteva na prilazima Parizu, prenosi Beta.

Francuski premijer Gabrijel Atal (Gabriel Attal) je danas predstavio set mera za rešavanje problema poljoprivrednika koji danima protestuju širom zemlje zbog niskih prihoda, strogih propisa i nelojalne konkurencije uvozom hrane.

„U Evropi se postavlja pitanje: Ima li budućnosti za našu poljoprivredu? Naravno, odgovor je: Da!“, rekao je premijer.

Govor premijera poljoprivrednici su pratili na telefonima i televizorima koje su postavili na mestima blokade puteva širom Francuske.

Konvoji traktora blokirao je danas i sedište Evropske unije u Briselu, zahtevajući od lidera koji su se tu sastali na samitu da obezbede veća primanja poljoprivrednika i povoljnije administrativne uslove.

  • SUNCE

    2.2.2024 #1 Author

    Zao mi je sto to cujem.Protesti su korisni i jedini nacin da se zastote prava poljoprivrednika.Ceo ovaj tok u poljoprivrednim merama je svesno usmeren na unistavanje poljoprivrede.

    Odgovori

  • SENSEI

    2.2.2024 #2 Author

    Pametni ljudi protestuju. Samo naš seljak ćuti, trpi i propada

    Odgovori

  • SABRINA

    2.2.2024 #3 Author

    Ako nema drugog načina, izlazak na ulice je uvek zapažena alternativa.

    Odgovori

  • CALE

    3.2.2024 #4 Author

    moraju na neki nacin da pokusaju

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #5 Author

    Tako to rade ozbiljne države

    Odgovori

  • MARA

    7.4.2024 #6 Author

    Dobili sta su hteli

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...