Kako bi se pojednostavilo vraćanje neželjenih proizvoda

Francuska pošta uvodi kabine za presvlačenje za online kupce

EULifestyle

15.1.2024 10:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Francuska pošta uvodi kabine za presvlačenje za online kupce Francuska pošta uvodi kabine za presvlačenje za online kupce
Francuska pošta La Poste postavlja ormane za online kupce koji žele da što pre isprobaju isporučenu robu i da je ako im se ne... Francuska pošta uvodi kabine za presvlačenje za online kupce

Francuska pošta La Poste postavlja ormane za online kupce koji žele da što pre isprobaju isporučenu robu i da je ako im se ne dopadne, odmah vrate pošiljaocu.

Jedna od pariskih pošti postavila je kabinu u obliku žutog francuskog sandučeta. Unutra se nalazi stolica, ogledalo i polica za odlaganje povratnih paketa, objavila je pre nekoliko dana francuska novinska agencija AFP, a prenosi Seebiz.eu.

U La Poste su se odlučili na ovaj eksperiment pošto su shvatili da se mnogi kupci koji pakete preuzimaju u njihovim ekspoziturama ubrzo vraćaju jer nisu zadovoljni kupovinom.

„Ideja je da pojednostavimo živote naših korisnika“, kažu u pošti o inovaciji. Istovremeno su izrazili nadu da će povećati promet na ovom računu. Kao i pošte u drugim zemljama, oni pokušavaju da zamene pad pismskog saobraćaja paketskim saobraćajem.

Poslednjih godina Francuska je takođe zabeležila značajan rast u kupovini na mrežama. Potrošači kupuju širok spektar proizvoda, uključujući odeću i obuću, koje često vraćaju.


Mali trgovci na malo su posebno kritični prema eksperimentu La Poste jer se plaše da bi im inovacija mogla naštetiti, upozorilo je francusko trgovinsko udruženje koje predstavlja oko 450.000 malih radnji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...