Ciljano tržište e-vozila jeftinijih od 40.000 evra

Kineski električni automobili konkurentni na tržištu Nemačke

BiznisEU

5.6.2023 16:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kineski električni automobili konkurentni na tržištu Nemačke Kineski električni automobili konkurentni na tržištu Nemačke
Weller Group, jedan od najvećih dilera automobila u Nemačkoj sa sedištem u Osnabriku, priprema se za masovnu prodaju električnih automobila MG kineske proizvodnje, reagujući... Kineski električni automobili konkurentni na tržištu Nemačke

Weller Group, jedan od najvećih dilera automobila u Nemačkoj sa sedištem u Osnabriku, priprema se za masovnu prodaju električnih automobila MG kineske proizvodnje, reagujući na sve veću popularnost tog brenda u zemlji, prenosi Sinhua pisanje nemačkih medija.

Grupacija će prodavati automobile preko svojih 35 dilera širom Nemačke umesto sadašnja četiri, objavio je časopis za poslovne vesti Wirtschaftswoche, a prenela agencija Beta.

Burkhard Veler (Burkhard Weller), izvršni partner Weller grupe, rekao je da saradnja sa MG teče glatko. MG je prvobitno bio britanski brend automobila, a 2007. godine ga je kupila Šangajska automobilska korporacija (Shanghai Automotive Industry Corporation -SAIC).

Weller je primetio da su kineski brendovi konkurentni jer nijedan drugi proizvođač automobila ne nudi električne automobile ispod 40.000 evra (43.000 američkih dolara). Diler takođe namerava da prodaje još jedan kineski brend automobila u gradovima u kojima su već prisutna MG zastupništva.

MG, među ostalim kineskim brendovima koji su ušli na nemačko tržište, stekao je uporište među kupcima. Automobili marke MG su sada dostupni na oko 150 prodajnih mesta u Nemačkoj.

  • SHALIMAR

    5.6.2023 #1 Author

    Naravno,dobra cena i odmah su konkurentni na trzistu…

    Odgovori

  • MAJA

    6.6.2023 #2 Author

    Pored uvećanja prodajnih mesta verujem da ce i cenu regulisati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...